- İçindekiler
- Nedir?
- Bitkisel Tedaviler
Nedir?
Sarılık, göz beyazlığının ve vücut derisinin tamamının sarardığı bir karaciğer hastalığıdır. Kanda yüksek seviyede bulunan bilirubin (safra boyası) pigmentinden kaynaklanmaktadır. Derideki ve göz beyazlığındaki sararma derecesi, kandaki bilirubin pigmentine bağlıdır. Bilirubin seviyesi aşırı yükseldiğinde, deri ve göz beyazlığı kahverengiye döner. Ve kahverengiye dönmesi de kişinin durumunun kritik seviyede olduğunun göstergesidir.
Karaciğer, vücuttaki atık maddelerin vücuttan, özellikle de kan dolaşımından atılmasından sorumludur. Yukarıda da değinildiği gibi kanda aşırı yükselen bilirubin sarılığa neden olur. Bilirubin aslında kırmızı kan hücrelerinden gelen, bir atık maddedir. Karaciğer, bir fonksiyon bozukluğu nedeniyle biriken bilirubini kan dolaşımından dışarı atmada başarısız olduğunda, bilirubin kanda birikmeye başlar. Bu duruma da sarılık denilmektedir.
Bitkisel Tedaviler
Sarılık İçin Bitkisel Tedaviler
Bir hastalığın tedavisi için en iyi tercih, elbette doğal çarelerdir. Doğal çözüm yolları yan etkilerden uzaktır, yüzde 100 etkilidir ve diğer seçeneklere göre daha güvenlidir. Sarılık için evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemlerinden size en uygun olanını seçin.
Turp yaprağı suyu: İştah açılmasına ve bağırsak boşaltımının uygun bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. Biraz taze turp yaprağı alın ve temiz bir suyla yıkayın. Mikserde suyla birlikte harmanlayarak hamur haline getirin. İnce bir kumaş yardımıyla yarım litre kadar sıkın. Turp yaprağı suyunu her gün için veya gün içinde ufak dozlara ayırın. Belirtiler bir hafta içinde parça parça hafifleyecek bir ay içinde de tamamen kaybolacaktır.
Domates suyu: Günde iki defa bir bardak taze domates suyu için. Lezzetlendirmek için de bir tutam tuz ve karabiber atabilirsiniz. Bu çok faydalıdır ve kaybolan ağız tadını geri getirir.
Şeker kamışı suyu: Bir ay boyunca günde iki, üç bardak taze şeker kamışı suyu için. Ancak temiz bir şekilde ve uygun hijyenik şartlarda hazırlandığından emin olun.
Sarılık sırasında evde bu yöntemleri uygularken sabırlı olmalınız gerekir. Gerekli tedbirleri alın ve bekleyin, sonuçlar yavaş bir şekilde ama yan etkilerden uzak olarak gelecektir.
Bebek bakıcısının yatılı olması sakıncalı mıdır?
Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu
hocam dişlerde sarılık ve azı dişlerde dişin kenarında sarı kaplama olmuş birde küçük siyah noktalar oluyor bunun tedavisi nasıl our geçermi devlet h... devamı
Araba Koltuğu Kazalarda Çocuk Ölümlerini Yüzde 75 Azaltıyor
Yeni Hepatit C Aşısı Ümit Vaat Ediyor
Şişman Annenin Bebeği De Şişman
Bebek Besleme Problemleri Ve Çözümleri
Sağlıklı Yeni Doğanlarda Sarılık