İsviçreli bilim insanlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, birkaç yıl önce keşfedilen bu vitaminin kilo alımını, şeker hastalığını önleyebildiğini ve kas gücünü artırabildiğini gösterdi.
"Cell Metabolism" dergisinde yayımlanan araştırmada kimyasal sentezle elde edilen, B3 vitaminin "kuzeni" nikotinamid ribosid laboratuarda fareler üzerinde denendi.
Video: Çocuklarda Obezite Sorunu
Yağlı yiyeceklerle beslenen ve bu vitamini alan farelerin kilo alımının, vitamini almayanlardan oldukça az olduğu görüldü.
Vitamini alan farelerin şeker hastalığına yakalanmadığı, kaslarının diğerlerinden daha iyi durumda olduğunu belirleyen bilim insanları, 8 hafta sonunda vitamini alan farelerin ısıya daha dirençli hale geldiğini de vurguladı.
Ancak bilim insanları, insanların bu vitamini "ilaç olarak" kullanması aşamasına gelinmeden önce daha geniş çaplı araştırmaların yapılması gerektiğini belirtti.
Tip2 Diyabet Salgın Bir Hastalığa Dönüşecek
Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ
Hocam bel fitigi var bende ayrıca algolajide tedavi oldum ama maalesef yeterli olmadı daha sonra ağrılar tekrar nüksetti birde aya üzerimde diyabetten... devamı
Çilek Gizli Sağlık Deposu
Ürkütücü Kurtçuklar Diyabet Hastalarının Yardımcısı
Hiperbarik Oksijen Tedavisi
Şeker Hastalığında Beslenme
Kurbağalar Tıbbın Hizmetinde