Sırt ağrıları sık sık tekrarlıyorsa, günlük yaşam hareketlerini etkiliyorsa ve uyku problemlerine yol açıyorsa hekime başvurmak gerekir. Ağrı ile beraber dışkı veya idrar kaçırmanın söz konusu olması. Kasıkta ve makat bölgesinde uyuşukluk karıncalanma hissedilmesi. Kollarda ve bacaklarda ileri derecede kuvvet kaybı ve uyuşma oluşması durumunda gecikmeden hekime başvurmak gerekli.
Ofiste çalışanlarda sık görülen bir durum olan sırt ağrısını önlemek için ise, doğru oturmak ve egzersiz yapmak ağrıları sonlandırabileceğini ifade eden uzmanlar, çalışanın masa altında ayaklarını uzatabileceği ve vücut hareketini kolayca değiştirebileceği alan olması gerektiğine değindi. Oturma pozisyonunda omurganın normal kıvrımı olan 'S' şeklinin mutlaka muhafaza edilmesi ve sandalye arkalığının bunu destekleyecek tasarımda olması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Bu mesafe yoksa sandalyenin oturma derinliğinin azaltılması için sırtın arkasını ve beli destekleyen bir yastık kullanılabilir.
Sandalyelerin kol desteklerinin, omuzları hafif destekleyecek yükseklikte olmasına, omuz dirsek arası mesafenin açık olmamasına, dirsek el bileği arası mesafesinin dirsekten 90 derece açı yapacak şekilde konumlanmasına dikkat edilmelidir. Ayaklar düz olarak yere temas etmelidir. Diz 90 derece açılı olmalıdır. Eğer, ayaklar yere temas etmiyorsa, ayaklara ek bir destek yerleştirilmelidir. Sık yapılan yanlışlardan ise uzun süre hareketsiz masa başında oturma, ekranın yerinin yanlış olması, ekran kullanımına uygun olmayan aydınlatma, dinamik ve insan anatomisine uygun olmayan sandalyenin kullanılması olarak sayılabilir.
Baş ağrısını ilaç kullanmadan geçirmenin yolları
Doç. Dr. Murat Başkurt
Hocam bir kaç haftadır kalp ağrısı çekiyorum ve sol sırtıma bıçak sallanıyor ve kalpte yanma oluyor nefes almakta zorlanıyorum... devamı
Kolon Kanseri Nedir?
Kanser Hastalarında Uykusuzluk Sorununun Çözümü Nasıldır?
Alzheimer Hastaları İçin Bakımevleri
Sarı Nokta Hastalığında Risk Grupları
Prostat Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?