Hastalığın şiddeti belirlendikten sonra, bazen daha basit yöntemlerle, örneğin hastanın kilo vermesini sağlayarak ya da sırtüstü yatmasını engelleyerek, alkol almasını azaltarak veya akşamları beslenmesini azaltarak hastalığın tedavisi sağlanabilir.
Daha ileri yöntemler
Bazen de daha ileri yöntemlere başvurmak gerekir. Bunlar bir takım kulak burun boğaz operasyonları olabilir. Burna, boğaza, dile, damağa yapılan bazı müdahaleler söz konusu olabilir. Yani çok çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilir.
Uyku apne sendromunu gerçekten yüzde yüz tedavi eden tek yöntem, CPAP denilen ve burun yoluyla yapılan basınç tedavisidir. Burada hastalar herhangi bir oksijen ya da hava veya solunum cihazına bağlı değildir. Sadece burnun önündeki bir maskeden, basınçlı bir ortamda nefes alıp verirler.
Aslında odadaki havayı solurlar. Ama basınçlı bir ortamdan soludukları için o basınç damağa, boğaza yansıyarak solunum yolunun kapanmasını engeller.
İLGİLİ MAKALE
Uyku Apne Sendromunun Gündüz Görülen Belirtileri
Op. Dr. Aytuğ ALTUNDAĞ
merhaba yaklaşık 2 yıl önce sabahları uykusuz uyanmak gün içinde aşırı yorgunluk ve uyku esnasında aşırı horlama nedeni ile uyku labaratuvarına gittim... devamı
Uyku Bozuklukları İle İlgili Tıp Alanları
Uyku İhtiyacının Nedenleri
Uyku-Apne Sendromu Şişmanlatır
Şişmanlarda Uyku Bozuklukları
Uyku Apne Sendromunun Tedavisi