- İçindekiler
- Witzelsucht
- Patolojik Gülme
Witzelsucht
Witzelsucht
Almancada şaka veya espri anlamına gelen witzeln kelimesinden ve bağımlılık veya özlem anlamına gelen sucht’tan gelen Witzelsucht, hastanın kontrol edilemez şekilde söz oyunu yapma eğilimi, uygunsuz zamanlarda yersiz şakalar etmesiyle, anlamsız veya ilgisiz hikayeler anlatmasıyla tanımlanan bir dizi nadir nörolojik belirtidir. Yine de, hasta bu ifadeleri son derece eğlendirici bulur.
Bu durum, orbitofrontal korteksteki lezyonlarla ilişkilendirilmiştir.
Eşit duygusal deneyim ve dışa vurum, asabiyet ve sevinç karışımı cihetiyle patolojik gülmeden ayrılır. En sık, frontal lob hasarı veya hastalığı, özellikle sağ frontal lob tümörleri veya travması olan hastalarda görülür. Gri doku kütlelerinin azalmasından dolayı yaşlı insanlar bu durumu oldukça yatkındır. Örneğin, esprili dede klişesi buradan kaynaklanıyor olabilir.
Patolojik Gülme
Patolojik gülme
Psödobulber etki, duygusal labilite [değişkenlik], labil [değişken] etki veya duygusal inkontinans, istemsiz ağlama, kontrol edilemez ağlama ya da gülme nöbetleri veya başka duygusal teşhirlerle tanımlanan nörolojik bir bozukluktur. PBA, nörolojik bir hastalık veya beyin hasarından Hastalar kendilerini çok az üzücü bir şey karşısında kontrol edilemez biçimde ağlarken bulabilirler, dakikalarca da ağlamalarını durduramayabilirler. Nöbetlerde duygu durum uyumsuzluğu da olabilir. Örneğin, hasta kızgın veya üzgünken kontrolsüzce kahkaha atabilir.
Dudak yapısı gülüş estetiğini etkiler mi?
Dr. Özer AKINCI
kızımın gülünce diş etleri görünüyor.bunun tedavisi var mı hocamç... devamı
Beyin Lezyonları
İntrakraniyal Hematom
Cumartesi Gecesi Felci
Vasküler Demans
Witzelsucht Ve Patolojik Gülme