Araştırmaya, Finlandiya'da 1934-1944 yılları arasında yüksek tansiyon hastası anneden doğan erkekler katıldı.
20. ve 69. yaşlarında erkek katılımcıların zeka düzeyinin ölçüldüğü araştırmada, gebeliği sırasında yüksek tansiyon sorunu olan anneden doğan katılımcıların, 20 yaşında karar verme yetisinde azalma belirlendiği, 69 yaşında zeka seviyesinin 4,36 puan gerilediği vurgulandı.
Araştırmaya imza atanlardan Katri Raikonen, hamilelikte tansiyonun yükselmesinin rahimde bazı değişikliklere yol açtığını ve bu değişikliklerin fetüste hayat boyu devam eden zeka sorunlarına neden olabileceğini belirtti.
Prof. Dr. Muharrem İNAN
Hocam lütfen boyum 1.67 çevremde en kısalar arasındayım ve pskolojimi yüksek derecede etkiliyor yardımcı olun lütfen her türlü ameliyata hazır ve nazı... devamı
10 Kişiden Üçünde Tuz Tansiyonu Var
Tansiyon Hastalarına Dengeleyici Bileklik Uyarısı
Ara Sıra Görülen Yüksek Tansiyon Riskli Midir?
Yüksek Tansiyon Küresel Bir Problem
Kalp Atış Hızına Dair 5 Söylenti