L4-5, L5-S1 disklerinde hidrasyon kaybina sekonder T2 agirlikli sekansta sinyal azalmasi izlenmektedir. L4-5 L5 S1 düzeyinde dural keseye indante diffüz anuler bulging görünümü iizlenmektedir.her iki nöral foramen inferior kesimlerden daralmistir.
L4-5, L5-S1 disklerinde hidrasyon kaybina sekonder T2 agirlikli sekansta sinyal azalmasi izlenmektedir. L4-5 L5 S1 düzeyinde dural keseye indante diffüz anuler bulging görünümü iizlenmektedir.her iki nöral foramen inferior kesimlerden daralmistir.
Merba doktor beybenim sorunun sol kalca kokunden parmaklara kadar inen agrilarim agrilar kalca kokunde bacagin arkasinda bir cizgi halinde diz arkasinda ve dizden asagi yanlara dogru ayak altindan parmaklara kadar uzaniyor. Agri cok fazla ayakta duramiyorum bir aya yakin evde yatiyorum Ama agrilar gecmedi ilackullaniyorum ayakta guc kaybi yok sadece parmaklarda karincalanma var.fakat 10 15 adim atinca muthis bir agri duyuyor ve duz uzaninca 5 10 dadikada geciyor. Ama adim atinca tekrrar agriyor. Ve saga egik duruyorum. Mr sonuclarimi yorumlarmisiniz.İnceleme saggital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Lomber lordoz normaldir. Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Vertebra korpus yükseklikleri normaldir. Lomber intervertebral disk mesafeleri normal olarak izlenmektedir. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. L1-2 intervertebral disk intensiteleri normaldir. Nöral foramenler normal olarak izlenmektedir. Spinal kanal ön arka çapları normaldir. Faset eklemler normaldir. L2-3 intervertebral disk intensiteleri normaldir. Nöral foramenler normal olarak izlenmektedir. Spinal kanal ön arka çapları normaldir. Faset eklemler normaldir. L3-4 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler açıktır. Spinal kanal ön arka çapı normaldir. Faset eklemler normaldir. L4-5 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı ve sol foraminal protrüzyon ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Sol nöral foramen inferior kesimde daralmış olarak izlenmektedir. Sağ nöral foramen normal olarak izlenmektedir. Sol İnferiorda epidural yağ yastıkçıkları silinmiştir. Faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler izlenmektedir. L5-S1 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı ve sol paramedian ekstrüde disk ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Sol nöral köke bası izlendi. So nöral foramen spinal kanal giriş seviyesi daralmıştır Sağ nöral foramen normaldir. Faset eklemler normaldir. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medullaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. Sonuç: Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz ve tariflenen disk patolojileri.
Oncelikle Gecmis Olsun. Solda Rapora Gore Patlamis Fitiginiz Var Ve Yakinmalarinizi Aciklar. Ameliyat Dogru Bir Karardir.
Belinde bacağında şiddetli ağrı var lomber.mr sonucu sagital düzlemde t1- t2 ve transfer düzlemde t2 sekansları alindi lomber bölgesi açıkligi sağa bakan hafif skolyoz mevcut ve vertebra end platelerinde dejeneratif değişiklikler ve vertebra korpus köşelerinde dejeneratif osteofitler izlendi L2_3 diskinde diffüz bulging mevcuttur .bu düzeyde kanal çapı ve foramen genişlikleri normaldir.L3_4 diskinde sinyal kaybı,diffüz bulging mevcuttur.bu düzeyde kanal çapı normal ,sol normal foramen daralmıştır. L,4_5 diskinde diffüz bulging mevcuttur. Bu düzeyde kanal çapı normal, normal foramenler daralmıştır. L 5_S1 diskinde diffüz bulging mevcuttur.Faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Mr sonucumu yorumlarsaniz sevinirim şimdiden teşekkürler.