hocam merhaba.ben tüplerimi baglattırmıştım 4 sene önce şimdide açtırmak istiyorum bu mümkünmüdür bana yardımcı olun lütfen egerki oluru varsa nekadara maal olur hocam teşekkür ederim hocam.
hocam merhaba.ben tüplerimi baglattırmıştım 4 sene önce şimdide açtırmak istiyorum bu mümkünmüdür bana yardımcı olun lütfen egerki oluru varsa nekadara maal olur hocam teşekkür ederim hocam.
Hocam Ibni sina Hastanesi arif ibis hastasiyim azoosperma teshisi konuldu tüp bebek yolu ile bebek sahibi olabilirmisiz bunun baska bir yolu yokmu yardimci olursaniz sevinirim doktorumuz hormon tedavisi için neofortil ve klomen kullandim bir etkisini göremedim baska bir ilaci vrmi varsa nedir tesekkür ederim
kolay gelsin hocam mayısta düğünüm var inş.sonuçlar bu şekilde çıktı düşük dedi doktor 14 ünde tekrar örnek alıncak bidaha bakalım dedi ama ben çok huzursuzum evlat sahibi olmak istiyorum ve çocukları çok seviyorum durum nedir bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var… saygılar hacim 6 cc görünüm normal vizkosite normal likefaksiyon süresi – abstinans süresi 3 gün ph 8.5 sperm konsantrasyonu 6 mil/ml aglütinasyon – lökosit kons.>1 mil/ml toplam hareketli % 27 ileri hareketli % 13 yerinde hareketli %14 hareketsiz %73 hareketli sperm kons. 1,6 mil/ml ileri hareketli sperm kons.0,8 mil/ml fonksiyonel sprem kons. 0,1 mil/ml ortalam hız 6 mic/sn sperm hareketlilik indeksi 16 toplam sperm 36 mil toplam hareketli sperm 9,6 mil toplam ileri hareketli sperm 4,8 mil toplam fonksiyonel sperm 0,6 mil morfolojısı norma sperm 1,4 mil morf % normal formlar (kruger) 4 % hareketli sperm N.A. hareketsiz sperm N.A. toplam sperm N.A. hareketli sperm /ejec N.A. mıl hareketsiz sperm N.A. mıl toplam sperm/ejec N.A. mıl
Merhaba Hocam. 5 yillik evliyim. 5 yildir hiç korunmamamiza ragmen çocuk sahibi olamadik. Ben 22 esim 26 yasinda. Fakat esime azospermik tanisi konuldu. Bir kere testis biyopsi oldu ve sonuç olarak inkomplet matürasyon arresti teshisi konuldu. Genetik test yaptirdi ve 3'lü dengeli translokasyon(8,14,20 kromozomlari) saptandi. Daha sonra tüp bebek tedavisine basladik ve esim bu süreçte y kromozom delesyon analizi yaptirdi sonuç temiz çikti. Lh ve fsh hormon degerleri normal testisi boyutlari normal testis dokulari normal. 2 mm minimal varikosel sol teshisinde var fakat bunun sorun olmadigi söylendi. Neyse tüp bebek sürecinde sol testisinde 3 ay önce biyopsi oldugu için sag testisinde mikro tese yapildi. Ne yazik ki sonuç yine olumsuz çikti. Üstelik doktorlar yüzde 50 sperm çikar demislerdi. Ayrica hocam esim bu zamana kadar çocuk için hiç ilaç kullanmadi. Meslegi insaat ve boya isi yapiyor sigara kullaniyor boyu kilosu her seyi normal ne yapabiliriz hocam. Lütfen bize yardim edin.