Yumurta

Yumurtada B vitamini ve protein var. Yumurta sarısı yemek oldukça faydalı. Bunun dışında yağsız sığır eti, buğday tohumu, balık ve tavuk yiyebilirsiniz. B6 ve B12 vitaminleri almak gerekiyor. Çünkü bu şekilde beyne modumuzu yükseltici mesajlar gidiyor. B vitamini eksikliği ile depresyon arasında bir bağ olduğu biliniyor.

Ayrıca yumurtadaki protein uzun süre tokluk hissi veriyor ve kan şekerini dengeliyor.

Fındık ve Çekirdek

Bu yiyeceklerde magnezyum var. Ay çekirdeği, kabak çekirdeği, kaju, fındık, ceviz yerseniz magnezyum yönünden beslenirsiniz. Bu yiyecekler serotonin hormonunun salgılanmasını sağlıyor. Bu da insanın iyi hissetmesiniz sağlayan, beynin salgıladığı bir kimyasal. Aynı zamanda magnezyum güçlü bir enerji kaynağıdır.

Balık

 Balık Omega 3 yönünden zengindir. Yabani somon, ringa, tuna, sardalye, hamsi bu yönden zengin besin kaynaklarıdır. Haftada üç defa balık yiyemeyenlere pratik bir çözüm ise Omega 3 hapları olarak öneriliyor. Balık, beyin yiyeceği olarak nitelendiriliyor. Balık beyni etkiliyor ve modu yükseltiyor.

 

Tahıl

Esmer ekmek gibi, farklı türdeki bitkilerden elde edilmiş un ürünleri tercih edilmeli. Bu şekilde hem kan şekeri dengeleniyor hem de serotonin seviyesi yükseliyor.

Yeşil Çay

Yeşil çayda L-theanine isimli amino asit bulunuyor. Bu amino asit beyindeki alfa dalgalarını canlandırıyor. Yeşil çay etkisi sekiz saate kadar süren rahatlatıcı bir özelliğe sahip.

Modunuzun düştüğünü fark ettiğinizde, abur cubur yemek yerine, bir fincan yeşil çay içebilirsiniz ya da bir avuç fındık yiyebilirsiniz. Öğle yemeğinde balık tercih eder, sabah kahvaltısında yumurtayı atlamazsanız ve yediklerinize dikkat ederseniz, depresyona karşı koruyucu önlem almış olursunuz.

 

 

Uzm. Dr. Cenk Kiper

merhaba iyi günler.sorum 30 yaşındayım.sertleşme sorunu yaşıyorum bunun bir ilaç dedavisi varmı.birde erken boşalmayı önleyen ilaç varmı.ilişki dışınd... devamı