Depresyon mu beslenmemizi etkiliyor, beslenme şeklimiz mi depresyona sokuyor?
İngiliz araştırmacılar; işlenmiş gıda ağırlıklı beslenenlerin depresyona girme riski diğer insanlara nazaran daha yüksek olduğunu açıkladı.
İngiliz Psikiyatri dergisinde yayımlanan bir araştırmanın sonucuna göre sebze, meyve ve balık ağırlıklı beslenenlerin ise depresyona girme riski daha düşük.
London College Üniversitesi araştırmacıları, 5 yıl süresince 3.500 kamu görevlisinin beslenmesiyle ilgili verileri toplayarak depresyon durumlarıyla karşılaştırdı.
Araştırmada farklı beslenme yöntemi uygulanan iki grubun; kronik hastalıkları, yaşları, cinsiyetleri, eğitim durumları, fiziksel faaliyetleri, alkol ve sigara alışkanlıkları da göz önüne alındı. Araştırmadan çıkan sonuç ise işlenmemiş gıda ağırlıklı beslenenleri depresyona girme riskinin %26; işlenmiş gıda ağırlıklı beslenenlerin ise %58 oranında olduğu ortaya çıktı.
Araştırmacılardan Dr Singh-Manoux; kişinin içinde bulunduğu sosyal ve kültürel ortamı, yaşam tarzının dışında beslenme şeklinin de depresyonda bir etmen olabileceğine dikkati çekti.
Nefes darlığını tetikleyen etkenler
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Hemoroid (basur) rahatsızlığı, erken boşalmaya yol açar mı ya da erken boşalmayı tetikler mi? Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.... devamı
Oksidatif Stres
C Vitamini Kalp Krizi Riskini Azaltıyor
Gıdaların Son Kullanma Tarihleri Gerçekten Önemli Mi
Böbrek Hastası Yaşlı Kişiler İçin Diyet
Kafeinin Kemik Erimesiyle İlgili Etkileri