Örneğin 2010 Dünya Kupası öncesinde, oyuncuların %40’ının her maç öncesi ağrı kesici kullandığı araştırmayla ortaya çıkmış. Bu durum esas olarak oyuncuların oynaması yönünde oluşan baskıların sonucu olabiliyor. Ayrıca oyuncular takımdaki yerlerini kaybetmemek için de sağlıklarını riske etmeyi tercih edebiliyorlar. Diğer yandan sporcular maçta oluşacak sakatlıklara karşı da ağrı kesici kullanıyor. Bu da ciddi bir sorun kaynağı olabilir, zira ağrı vücudun bir uyarı sistemi olarak da düşünülmesi gereken bir olgu. Oyunda oluşabilecek ciddi bir sakatlık ağrı kesiciler yüzünden algılanmaz ise, oyuncu sakatlanan yeri zorlamaya devam ederek daha büyük ve kalıcı zarar görebilir.
Bazı ilaçların uzun vadeli ve fazla kullanımının ayrıca kalp karaciğer ve böbrekler üzerinde de giderek artan yan etkileri olabiliyor. Tüm bu nedenlerle sporcular önlem olarak herhangi bir sakatlıkları yokken ağrı kesici kullanmamalılar. Ağrı kesiciler sadece gerekli hallerde ve doktor denetiminde kullanılmalı.
Kanser hastalarında ağrı kesici kullanılır mı?
Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Öncelikle kolay gelsin,şikayetim şiddetli baş ağrısı.Normal çalışma yaşantımda yada evde olduğum süre içinde nedeni belli olmadan şiddetli baş ağrısın... devamı
Ritalin Bağımlılığı
Ritalin Yoksunluğu
Hidrokodon Bağımlılığı
Madde Bağımlısına Nasıl Yaklaşılmalı?
Reçeteli İlaç Bağımlılığı