Gazlı içecekler hiçbir besin değeri taşımaz ve çok miktarda şeker tüketimine sebep olurlar. Arada sırada gazlı içecek içmek sağlığa zarar vermeyecekse de çok fazlası diyabet ve obezite gibi hastalıkların riskini artırarak sertleşme sorununa yol açabilir.
Sertleşme sorunu veya iktidarsızlık cinsel ilişki sırasında ereksiyon olma ve ereksiyonu sürdürmede problem yaşanmasıdır. Strese, kaygıya, ilişki problemlerine ve özgüven eksikliğine yol açabilir. Sertleşme sorununun sık görülen sebepleri arasında şeker hastalığı, obezite, yüksek tansiyon ve metabolik sendrom yer alır.
Gazlı içeceklerin çok tüketimi tip 2 şeker hastalığının gelişme riskini artırır. Bu da sertleşme sorunu görülme ihtimalini yükseltir. Minnesota Üniversitesi’nden bilim adamları haftada iki veya daha fazla gazlı içecek içenlerde tip 2 diyabet riskinin nadiren içenlere oranla yükseldiğine dikkat çekmiştir.
Obezite kan damarlarının fonksiyon bozukluğuna yol açarak penise kan akışını azaltabilir. Bu da ereksiyon olmayı ve ereksiyonu sürdürmeyi zorlaştırır. Meşrubat tüketiminin obezite riskiyle olan ilişkisi araştırılmış ve bu içeceklerin kilolu veya obez olmayı kolaylaştırdığı görülmüştür. Ayrıca kanda bulunan bir tür yağ olan trigliseritlerin seviyesinin yükselmesine sebep olabilirler.
Metabolik sendrom ise kalp hastalığı için bir grup risk faktörüdür. Bunların arasında kötü kolesterolün yüksek olması, yüksek tansiyon, iyi kolesterolün düşük olması, açlık şekeri dengesinin bozulması ve yüksek trigliserit seviyesi yer alır. Tüm bu risk faktörleri kan damarlarında enflamasyona sebep olabilir. Bu sayede penise kan akışı engellenir ve ereksiyon olmak zorlaşır. Araştırmalara göre günde bir meşrubat içen erkek ve kadınlarda, birden az içen erkek ve kadınlara oranla metabolik sendrom riski önemli oranda daha fazla görülmüştür.
Çocuklara gazlı içecekler ne zaman verilmeli?
Prof. Dr. Kaan AYDOS
Sayın hocam 18 yaşındayım günde 1 veya 2 kez masturbasyon yapıyodum son zamanlarda yaparken sertleşme sorunu yaşamaya başladım. Bunun için ne yapmalıy... devamı
Sertleşme Bozukluğunu İyileştirmek İçin Yaşam Tarzı Değişiklikleri
Penis Protezi Modelleri Arasındaki Fark Nedir?
Sertleşme Sorunu Karşısında Kadınların Tutumu Ne Olmalıdır?
Sertleşme Tedavisinde Vakum Yöntemi Uygun Bir Çözüm Müdür?
Sertleşme Sorunun Beslenme Tarzıyla İlişkisi Var Mıdır?