İşte her kadının tüketmesi gereken, anahtar niteliğindeki organik gıdaların bir özeti.

  • Yoğurt: Kadınların çoğu, fazla süt içemez ama ayaküstü atıştırmanız gerektiğinde günlük olarak yoğurt tüketebilirsiniz. Organik yoğurtlar hormon veya katkı maddeleri kullanmadan yapılır ve yüksek seviyede omega-3 içerirler. Organik süt ürünleri sadece bedenlerimizi onarmakla kalmaz, bize dış etkenlerin zararlarından korunmamız için direnç de kazandırır.
  • Süper salatalar: Geleneksel marul, herhangi bir gıdada karşılaşabileceğiniz zehirli tarım ilacı kalıntılarının en zararlılarına sahiptir. Bir salata hazırlamak için önce taze, yeşil organik gıdalar seçin, ardından renk ve vitamin eklemek için, içine organik sebzeler dilimleyin. Organik gıdalar seçtiğinizde, tükettiğiniz meyve ve sebzelerin neredeyse bir porsiyon fazlasını yemiş kadar yararını göreceksiniz. Çünkü organik gıdalar diğer gıdalara oranla ortalama yüzde 25 daha fazla antioksidan içerir.
  • Günde bir organik elma Çoğumuz elmanın, iyice yıkansa ve soyulsa dahi, bazı zehirli sentetik tarım ilacı kalıntıları içerebileceğini bilmeyiz. Tarım kimyasallarına daha fazla rastlanan nektarin, şeftali, armut, çilek, kiraz ve üzümde olduğu gibi, elmanın da organik olanını tüketmeye özen gösterin.
  • Organik domates: Sos ve ketçapları da dahil ettiğimizde, yıllık besin tüketim zincirimizde domates neredeyse en büyük paya sahiptir. Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltan likopen ve benzeri antioksidanlar organik domateste, normal domatese göre çok daha fazla bulunur. Organik domates tüketerek, kanser ve kalp krizinden daha etkin korunurken başka birçok olumlu etkisinden de yararlanabilirsiniz.
  • Akşam yemeği için organik et: Hormon kullanılmamasının yanısıra otla beslenmiş organik besi hayvanlarının eti, yem ile beslenen besi hayvanlarına oranla beş kat fazla omega-3 yağı içerir. Organik et tüketerek ayrıca, çevremizi korumaya yardımcı olan organik besicilik çalışmalarını da desteklemiş olursunuz.
  • Tercihe göre günün ekstrası- Kırmızı şarap: Uzmanlar, ılımlı tüketildiğinde kırmızı şarabın sağlığa olumlu etkileri olduğunu söylüyor. Kırmızı şarapta kırmızı üzümün kabuğundan elde edilen ve yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olan, ayrıca kanser oluşumu riskini de azaltan resveratrol adlı bir antioksidan bulunmaktadır. Fazladan yüzde 32 resvesterol içeren organik kırmızı şaraplar, salata için güzel bir tatlandırıcı olabilir.

Dyt. MELTEM ŞENİZ TOKSOY

mrb hocam ben 178 cm boyundayım 85 kiloyum ve ne kadar uğraşssam kilo veremiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz hangi tür gıdaları tüketmeme... devamı