Kişinin vermesi gereken fazla kilosu olması halinde bir beslenme uzmanına danışması gerekir. Beslenme uzmanı gerekli hallerde hastayı bir endokrinoloji uzmanına, bir kardiyologa ya da bir dâhiliye uzmanına yönlendirebilir. Böylece kişinin fazla kilolu olmasının altında herhangi bir sağlık sorunu yatıp yatmadığı araştırılır. Ancak bundan sonra alınması gerekiyorsa zayıflama ilaçları alınabilir.

Bu ilaçların belli bir plan çerçevesinde alınması gerekir. Çünkü her ilaç her kişiye uygun değildir ve her zaman kullanılmaz.

Hekim kontrolü gerekir

Eğer kişinin tansiyon sorunu, diyabet öyküsü ya da böbrekleriyle ya midesiyle ilgili bir sıkıntısı varsa, belirlenen dozların kullanımı hekim tarafından gözlenir. Burada beslenme programına uyulması da son derece önemlidir. Doğru bir beslenme alışkanlığı edinmenin yanı sıra, eğer kullanılan ilaçların bir yan etkisi yoksa ilaç kullanılmaya devam edilir.

Fakat kişi beslenme alışkanlıklarında bir değişiklik yapmadan eskisi gibi beslenmeye devam ederek, sağlık sorunlarını dikkate almadan gidip kendi başına ve uygun olmayan kaynaklardan ilaç edinerek kullanmaya ve böylece kilo vermeye yeltenirse, bundan yarar değil kesinlikle zarar görecektir.

Dyt. SAMET YAĞLI

Keten tohumunun zayıflattığıyla ilgili bir haber okudum, doğru mudur? Zayıflama için keten tohumunu nasıl kullanabilirim, teşekkürler.... devamı