Cerrahi yöntemler, genellikle cerrahi olmayan diğer yöntemlerle başarı elde edilemediği zaman başvurulan yöntemlerdir. Kilolu hastalar kilo veremediyse ya da kilo verdiği halde horlaması geçmediyse, bu cerrahi müdahale gerektiren en önemli durumlardan biridir.
Bunun dışında anatomik olarak bariz sorunlar varsa, burun tıkalıysa, yumuşak damak sarkmış ve boğazı tıkayacak pozisyondaysa, bu hasta grubunda da ameliyat daha sıklıkla gündeme gelmektedir.
Damak implantları
Burun için, pasajı açmaya yönelik olarak burun eğriliklerini düzeltici, burun içindeki etleri küçültücü ameliyatlar yapılır. Hastanın sinüziti, polipi ya da başka sorunları varsa, hepsini aynı anda çözmek gerekiyor.Damak için uygulanan çeşitli yöntemler vardır. Yumuşak damakta ve küçük dilde bariz bir sarkma olduğunda, sarkan dokuların cerrahi olarak çıkartılması ilk elde daha net sonuçlar verecek bir yöntemdir. Ama çok belirgin bir sarkma yoksa o zaman radyofrekans yöntemiyle damak biraz büzülerek, titreşimin azaltılması sağlanabilir.
Son yıllarda uygulanan ve pillar denilen bir implant vardır. Damağın içine 3 tane özel implant konulur ve bu damağın uykuda titreşimini engeller.
Horlamayı Önlemenin Kolay Yolları
Op. Dr. Emir Perviz MİRZAOĞLU
merhaba 2 yaşında bir kızım var ve horlaması var siz o yaş çocuk muayenesi ve tedavisi yapıyormusunuz... devamı
Horlamanın İlaçla Tedavisi
Horlamayı Azaltmak İçin Alınacak Önlemler
Horlamanın Kesin Tedavisi Var Mıdır?
Horlamaya Karşı Yatak Odasında Alınacak Önlemler
Horlama Tedavisinde Başarının Şartları