- İçindekiler
- Evde Tedavi
- Tıbbi Tedavi
Evde Tedavi
Evde Tedavi
Düşük kan şekeri tedavisi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
- Şeker seviyelerini normale döndürün.
- Bunun için; 10 ila 15 gram (2-3 çay kaşığı) şeker veya
- 3 glikoz tableti veya bir fiske glikoz jeli veya
- 1/2 ila 3/4 bardak sade soda veya
- 10 jelatinli şekerleme veya
- 5 ila 7 naneli şekerleme veya
- 1/2 ila 3/4 bardak meyve suyu gerekebilir.
- Kan şekeri seviyenizi ölçün, hala düşükse normale gelene kadar 15 dakikada bir tekrarlamanız önerilir.
- Seviyeleri gıdayla normal tutun.
- 30 dakika içerisinde yemek yemeyi planlamıyorsanız başka bir reaksiyonu önlemek üzere bir miktar nişasta ve/veya nişasta ve protein alabilirsiniz.
- Etraftakiler bilinci yerinde olmayan bir kişiye zorla bir şeyler içirmeye çalışmamalıdır, zira bu kişinin kusmasına ya da boğulmasına yol açabilir. Şurup, bal ve pasta kreması gibi maddeler yanak içlerine sürüldüğünde eriyerek yutulacaktır. Bu, kişiyi yiyebilecek veya içebilecek kadar kendine getirebilir.
- Glükagon, diyabet hastası kişiler ve aile fertleri tarafından insülin reaksiyonu için kullanmak üzere taşınabilen, enjekte edilebilen bir hormondur. Glükagon varsa ve hastanın yanındaki kişi kullanımı konusunda eğitim almışsa, şiddetli insülin reaksiyonlarında ambulansın gelmesi beklenirken enjekte edilebilir.
Tıbbi Tedavi
Tıbbi Tedavi
Acil tedavi genelde damar içi dekstroz solüsyonu şeklinde şeker verilmesinden oluşur. Sürekli damar içi infüzyonlar gerekebilir. Damar içi erişimin sağlanması zorsa veya dekstroz tedavisine rağmen hipoglisemi devam ediyorsa glükagon verilebilir. Terapiyi yönlendirmek üzere kan şekeri seviyeleri takip edilecektir. Genellikle, kan seviyelerinin birkaç saat boyunca istikrarlı kalması ve kişinin yemek yemesi sonrasında kişi taburcu edilebilir.
- Şiddetli insülin reaksiyonu gösteren kişiler hipotermik olabilir (vücut sıcaklıkları anormal derecede düşük olabilir); bu durumda doktorun ısıtma önlemleri alması gerekir.
- Sürekli hipoglisemisi bulunan kişiler veya şiddetli insülin reaksiyonu gösteren yaşlılar genellikle sürekli takip ve istikrar sağlamak için hastaneye yatırılır. Kişinin kalp krizi geçirmiş olması veya şiddetli enfeksiyonu (sepsis) bulunması halinde de hastaneye yatırılması gerekir.
Kilo Alımına Neden Olan Hastalıklar
Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL
Ben iki kez hamilelik başlangıcında açlık 120 olan şekerimi düşürmek için günde üç kez toplam 18 cc insülin kullandım. İlkinde kese boş dediler, düşük... devamı
Parkinson
Düşük Kan Şekeri (Hipoglisemi)
İnsülin Reaksiyonu
Kokain İstismarı (Genel)
Hipertiroidizm (Tiroit Bezinin Aşırı Çalışması)