- İçindekiler
- Evde Tedavi
- Tıbbi Tedavi
Evde Tedavi
Kuyruksokumu yaralanmaları genellikle oldukça acı vericidir, dolayısıyla evde bakım ağrının kontrol edilmesine ve kuyruksokumunun daha fazla zarar görmesinin önlenmesine yöneliktir.
- Uzun süre oturmaktan kaçının. Oturduğunuzda doğrudan kuyruksokumuna baskı yapacak şekilde oturmaktan kaçının ve her seferinde bir kalçanın üzerine oturacak şekilde oturuşunuzu değiştirin. Ayrıca öne eğilin ve ağırlığınızı kuyruksokumu üzerine vermeyin.
- çarpmaya bağlı yaralanmalarda; yaralanma sonrası ilk birkaç gün boyunca günde dört kere kuyruksokumu bölgesine 15-20 dakika boyunca buz koyun.
- Ağrıyı kontrol altında tutmak üzere prospektüs talimatlarına uyarak ibuprofen içerikli veya benzer bir ağrı kesici kullanın.
- Otururken kuyruksokumunun sert ve düz yüzeylere temasını önlemek için ortasında delik bulunan, simit şeklinde bir minder alabilirsiniz.
- Dışkınızı yumuşatmak ve kabızlıktan kaçınmak için yüksek oranda fiber içeren gıdalar alın.
Tıbbi Tedavi
Tıbbi Tedavi
Evde bakıma ilaveten, diğer tıbbi ve nadiren cerrahi müdahaleler yoluyla daha fazla rahatlama sağlanabilir.
- Doktorunuzun teşhisine bağlı olarak daha güçlü ağrı kesiciler yazılabilir.
- Kabızlığı önlemek üzere laksatifler yazılabilir.
- Bazen sürekli devam eden ağrıyı tedavi etmek üzere kuyruksokumu bölgesine lokal anestetikler veya kortikosteroidler enjekte edilmesi gerekebilir.
- Kuyruksokumu kemiği nadiren cerrahi müdahale ile alınabilir.
Optik Atrofi
Doç. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU
Merhaba, Eşim 6 ay öncesi rahim ameliyatı esnasında alt üreter yaralanması oldu farkına varılıp katater takıldı. 3 ay sonra katater çıkarıldığında yar... devamı
Göğüs (Torasik) Omurgası Stenozu
Kas Zorlanması
Zona (Herpes Zoster)
Basur
Prostat İltihabı