Östrojen hormonundaki değişimle birlikte ortaya çıkabilecek metabolik hızdaki kısmi değişiklikler, kadınlarda kilo artışı sorununa neden olabilmektedir. Özellikle bel çevresinde ve üst bedendeki kilolarda hızlı bir artış söz konusu olabilir.
Bel çevresindeki yağlanma, bel çevresi ölçümünün artması, kalp damar hastalıkları riskini arttırabilmektedir. Bunun yanı sıra diyabete ve genel olarak kolesterol artışına yol açabilmektedir. Bütün bunlar, beslenme düzeninin olumsuz etkileri olarak ortaya çıkabilmektedir.
Kilo artışını veya ortaya çıkabilecek bu hastalık sorunlarını engelleyebilmek için özellikle sık beslenmek, üç ana üç ara öğün, hatta dört ara öğün tüketmek son derece önemlidir. Kolesterol dengesini yakalayabilmek için kolesterolden zengin ürünlerden kaçınmak gerekir. Hareketlilik arttırılmalı, haftada en az 3-4 gün 45 dakikayı aşan egzersizler yapılmalıdır. Güne erken başlanarak uyku düzeni sağlanmalı, sık sık yenmeli, düzenli su tüketilmeli, liften zengin beslenilmelidir.
Bu gereklerin yerine getirilmesi, menopoz döneminde ortaya çıkabilecek metabolik hızdaki zayıflamayı en aza indirir. Yanı sıra kilo yönetiminin düzenli takibini de olanaklı hale getirir.
Menopoz dönemine giren kadınlar nasıl beslenmeli?
Prof. Dr. Serap UYSAL
Merhaba Dr hanım ben 17.11.1014 tarihinde doğum yaptım 1 hafta yada 10 gün sonra bebeğimin ayağında titreme şikayeti ile de başvurdum Dr biraz takip e... devamı
Bazal Metabolizma Nedir Ve Nasıl Hesaplanır?
Menopoz Metabolizmayı Yavaşlatan Bir Etken Midir?
Metabolizma Hızının Kişilere Göre Değişmesinin Nedenleri Nelerdir?
Metabolizmayı Yavaşlatan Hastalıklar Hangileridir?
Metabolizma Nedir?