Bu aralar artış gösteren suni bronzluklar, aşırı güneşlenmenin ve bir zamanlar popüler olan solaryumun neden olduğu güneşin tehlikeli etkilerinin bir kanıtıdır.
İleri yaşlarda koyu lekeler, aşırı kırışıklıklar, hatta cilt kanseri dahi güneş ışınlarının doğrudan bir sonucu olabilir.
Cildinize tüm zararı veren ultraviyole ışınlarıdır, bu ışınlar cildi inceltir, güçsüzleştirir ve cildin hemen altında yer alan kan damarlarına zarar verir.
Yıllar boyunca güneşe aşırı maruz kalmış bir kişide yaşlanma daha çabuk gerçekleşir ve bir zamanlar ileri yaş olarak bilinen yaşlarda yaşanmanın etkileri engellenebilir.
Sağlıklı beslenme ve bol su tüketmek cilt bakımının temelidir; fakat güneşi çok fazla seviyorsanız bunların bir anlamı kalmayabilir. Güneş tam tepede olduğu zaman güneşin ısısından tamamıyla kaçının. Bu, güneşin bulunduğunu yere bağlı olarak genellikle öğle vakitleridir.
Birçok iyi makyaj ürünü günümüzde güneş koruma faktörü içerir; fakat ürünün içerisinde bulunan güneş koruma faktörünün sizin cilt renginiz için yeterli olup olmadığını kontrol edin. Güneş kremini her birkaç saatte bir cildinize tekrar uygulamayı unutmayın. Bu herkes tarafından yapılan genel bir hatadır ve cildinizin güreşe aşırı oranda maruz kalmasına neden olur.
Yüzünüz sürekli korumaya ihtiyaç duyar; bu nedenle kulaklarınız ve burnunuz da dahil tüm yüzünüze güneş kremi uygulayın. Bu alanlar özellikle güneş yanıklarına karşı daha hassastır.
Bir losyon veya krem alırken gerçek anlamda cildinizin ihtiyacı olan yüksek güneş koruma faktörünü seçtiğinizden emin olun. Bu 15 faktör veya daha üzerinde olmalıdır.
Kornea Yanıkları
Uzm. Dr. Ali VARDAR
merhaba 26 yaşındayım hipertroid hastasıyım aşırı sinirlilik, çarpıntı, el ve ayaklarda titreme, vücudun ısınma hissi ve sıcaktan dolayı tahammülsüz... devamı
Cildinizi Kışa Hazırlamak İçin Altı İpucu
Genç Görünümünüzü Koruyacak Harika Öneriler!
Aloe Vera: Cilt Bakımı İçin Mucizevi Bitki
Yenidoğan Bebeğin Cildi: Normal Olan Ve Cilt Bakımı İpuçları Nelerdir?
Cildin Genç Görünmesini Sağlamak İçin Basit Çözümler