Nöral terapi hemen hemen her hastalıkta kullanılabilen bir tedavi metodudur. Özellikle klasik tıbbın yetersiz kaldığı uzun süreli, geçmeyen ağrılarda çok etkindir.
 Nöral Terapi ağrı tedavisi için öncelikli tercih edilmelidir.
Ağrı tedavisi
•Migren
•Gerilim tip baş ağrısı
•Küme baş ağrısı, cluster baş ağrısı
•Bel ağrısı, boyun ağrısı, bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt ağrısı, bel ve boyun kireçlenmesi
•Fibromyalji, yumuşak doku romatizması
•Nevraljiler, trigeminal nevralji, zona ağrısı, nöropatik ağrı, fantom ağrısı
Nörolojik Hastalıklar
•Baş dönmesi, vertigo, kulak çınlaması, tinnitus, meniere hastalığı
•Yüz felci, periferik fasiyal paralizi
•Karpal tünel sendromu, el bileği sinir sıkışması, ulnar oluk sendromu, ulnar sinir sıkışması
Uygulanan Diğer Alanlar
Uygulandığı organda belirgin bir kanlanma artışı, iyileşmeye yönelik hareketlilik oluşturur. Organlarda iyileşme başlar. Tedavi sürecinde vücutta olan tüm problemler için nöral terapi yaklaşımı uygulanır. Tüm vücut regüle edilir.
•Hormonal bozukluklar, adet düzensizlikleri, premenstrüel sendrom, sancılı adet, erken menapoz:
Kadınlardaki hormonal bozukluklarda hormonal aksı bozabilecek nedenler saptanır. Tek tek düzeltilir. Hormonal döngü düzenlenirse tüm şikayetler düzelebilir. Migren özellikle hormonal aktif kadınlarda yaygındır. Migren tedavisi sırasında aynı zamanda hormonal problemlerinde düzenlenmesi gerekliliği vardır. Pek çok hastada migren ve hormonal aksamayı yaratan aynı nedendir. Bu nedenin eliminasyonu aynı anda her iki problemde de düzelme sağlamaktadır.
. Vücutta geçirilmiş ameliyatlar sonucu kalmış izler (skar dokusu):
Nöral terapi uygulandığı dokuda iyileşmeyi yeniden aktif hale getirdiği için yıllar öncesinden kalmış ve iyileşmenin belli düzeyde durduğu skar dokusunda da etkilidir. Yeniden başlayan iyileşme skar dokusunun belirginliğni azaltır. Operasyonla aynı dönemde yapılırsa skar dokusunun gelişimini de çok çok minimalize eder. Ayrıca yara iyileşme süresini kısaltır.
•Tonsillit, sinüzit gibi sık tekrarlayan enfeksiyonlar:
Enfeksiyonun tekrarlamasının temelinde hastalanan bölge nörovegetatif sinir sisteminde geçmişten kalmış bozukluklardır. Beden bunu kendisi düzeltememektedir. Düzeltemediği içinde enfeksiyonlar kolay gelişmektedir. Hastalanan dokuya yapılacak nöral terapi sinirsel iyileşmeyi sağladığında enfeksiyona hastalanma zorlaşmaktadır. Ayrıca o bölgeye bedenin başka bölgelerindeki bozucu alanlardan gele uyarımlar varsa onlar da düzeltilmektedir. Bu yaklaşım sürekli antibiyotik kullanma döngüsünden hastayı kurtarmaktadır. 
•Alerjilerin temelinde otonom sinir sisteminin dışarıdan gelen yabancı maddelere verdiği yanıtın bozulması vardır. Bu olumsuz tepkinin bir bölümü nöral terapi ile düzeltilebilir. Alerjinin temelinde barsaklardaki toksisite ve dengenin bozulması yatmaktadır. Bunun için gıda intoleransının belirlenmesi ve flora dengelemesi için kullanılan ilaçlar vardır. Daha etkili çözümün homeopati ile sağlanabileceğini düşünüyorum.
•Diz ağrısı, omuz ağrısı (impigiment sendromu), tendinit, tenisçi dirseği, golfçü dirseği ve spor yaralanmaları:Uygulandığı alanda anlamlı düzelme sağladığı için iyileşme sürecini hızlandırır veya yeniden iyileşme sürecini başlatır.
• Romatizmanın tedavisi:Özellikle eklem romatizması ve fibromiyaljinin tedavisinde hem sorunun ortaya çıktığı eklem ve kasta iyileşme sağlar, hem de nedeni ortaan kaldırarak romatizmanın tedavisininde etkili olur.

İLGİLİ MAKALE

Nöral Terapi Nedir?

Prof. Dr. Fahri ERDOĞAN

iyi günler benim 6 yasında bir oğlum var rontgen filmi sonucnda ayakta köhler hastalığı olduğu söylendi bu asamada kesin tanı nasıl konur tedavisi nas... devamı