Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bilgin başkanlığında çalışmalarını yürüten ekip tıpta devrim niteliğindeki çalışmadan ilk olumlu sonuçları aldı.
Avrupa Birliği tarafından da desteklenen çalışmayla ilgili bilgi veren Bilgin, “Şeker hastalarının kendi yağ hücrelerinden insülin üreten beta hücrelerini devşirip hastaya enjekte edeceğiz. Böylece pankreas yeniden görevini yapar hale gelecek. Hastalar insüline bağlı olmadan normal olarak yaşamını sürdürecek. İlk bulgularımız olumlu yönde,” dedi.
İnsülin iğnesi tarih mi oluyor?
Şeker hastaları için bugüne kadar yapılan iki tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Bilgin, “Hastanın hücrelerini harekete geçirmek için ilaç tedavisi veya damar altından insülin iğnesi. Şeker hastaları hayatları boyunca her gün kan ölçümü yapıp, günde 3-4 kez insülin iğnesi olmak zorunda” diye konuştu.
VİDEO: İNSÜLİN TAKVİYE YÖNTEMLERİ
Bilgin, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Biz, şeker hastalarının kendi yağ hücrelerinden biyokimyasal uygulamalarla özel beta hücreleri üreteceğiz. Kişinin kendi hücre dokusu olduğundan herhangi bir uyum sorunu da olmayacak. Araştırmaların ilk etabında yağ hücrelerinin beta oluşumunda en uygun organizmalar olduğunu gördük. İnsandaki yağ hücrelerinde yağ yakmakla ilgili bir hafıza mevcut. Beta hücresine dönüştürülecek yağ hücreleri kişinin damar yoluna enjekte edilecek ve hücreler pankreasta yaşamaya başlayacak. Böylelikle şeker hastaları ömür boyu insülüne muhtaç kalmadan, istediği şekilde beslenerek, normal bir hayat sürdürecek. Yağ dokusundan devşirilmiş beta hücreleri pankreasta sürekli olarak salgılanacak.”
Türkiye’de nüfusun %15’i şeker hastası
Dünya nüfusunun yüzde 2′sinin insüline bağlı yaşam sürdüğünü söyleyen Bilgin, “Türkiye’de nüfusun yüzde 15′i şeker hastası. Bilinçsiz beslenme, yağlı yemekler ve spor yapmamak hastalığı tetikliyor” dedi.
Şeker hastaları meyve yiyebilir mi?
Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL
Ben iki kez hamilelik başlangıcında açlık 120 olan şekerimi düşürmek için günde üç kez toplam 18 cc insülin kullandım. İlkinde kese boş dediler, düşük... devamı
Fazla Oturmak Diyabet Ve Kalp Hastalıkları Riskini Artırıyor
Şeker Hastalığıyla Mücadele Etmenin Yolları
Diyabet Diyeti Hakkında Bilinen 10 Yanlış İnanış
Glukoz Tolerans Testi
Kan Yağını Baharatla Düşürün