İçeriklerinin Etkinliği
Yaşlanmanın gözle gözülür belirtileriyle mücadele etmeye mi çalışıyorsunuz? Yaşlanma karşıtı nemlendiriciler, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlanma belirtileriyle savaşmada ya da bunları azaltmada en iyi çözümdür.
Yaşlanma karşıtı nemlendiriciler, cildi besler; cilde sağlıklı ve genç bir görünüm verir.
Yaş ilerledikçe, cilt, düşük hidrat seviyelerinden dolayı esnekliğini kaybeder.
Bu yüzden, düzenli olarak yaşlanma karşıtı nemlendirici kullanmak cildi nemlendirmenin yanısıra onu serbest radikallerden koruyabilir.
İnsanlar çoğunlukla, tüm nemlendiricilerin aşağı yukarı aynı etkiyi sağladığını düşünür. Ancak bu eskidendi. Şimdi nemlendiricilerin etkisi, ürünlerin türüne göre değişmektedir.
Yaşlanma karşıtı nemlendiriciler, cilt için normal nemlendiricilerden çok daha faydalıdır.
Diğer yandan, tüm nemlendiriciler neredeyse aynı şekilde hazırlanır. Ancak, bazı maddeler, cildin kendi nemlendirme yeteneğini taklit eder.
Bu yüzden, yaşlanma karşıtı bir nemlendirici alıp kullanmadan önce, bunların içerikleri konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir.
Yaşlanma karşıtı nemlendiriciler ve içerikleri
Yaşlanma karşıtı nemlendiricilerin içerikleri iki türe ayrılır: humektanlar (nem tutucu maddeler) ve oklüzifler (kapatıcı maddeler). Humektanlar, cildin alt katmanlarından su alarak ciltteki nem düzeyini artırır.
Üre ve laktat, bu tür nemlendiricilerde kullanılan humektanlar olsa da, bunlar ciltte doğal olarak bulunur ve ciltteki su miktarını artırmaya yardımcı olur.
Oklüzifler ise ciltteki nemi muhafaza etmek için cilt yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturur. Bu maddeler, akneye yatkın ciltlerde akneyi kontrol etmeye yardımcı olur. Yaşlanma karşıtı nemlendiricilerde en çok kullanılan oklüzifler balmumu, vazelin, parafin ve kakaodur.
Oklüzifler ve humektanların dışında, yaşlanma karşıtı nemlendiricilerde bazı başka maddeler de kullanılır. Nemlendiricilerin içeriğinde bulunan yumuşatıcılar, cilt yüzeyindeki hücreler arasındaki boşlukları doldurur ve cildin pürüzsüz ve yumuşak görünmesini sağlar. Emülgatörler, karışma özelliği olmayan solüsyonların diğer maddelerle karışmasına yardımcı olan güçlü maddelerdir.
Koruyucular, bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve ürünün kullanımı sonucu enfeksiyon oluşma olasılığını azaltır. Ayrıca bu karışımın içinde, kötü kokuları ortadan kaldırmak ve kullanıldığında hoş aromatik bir koku vermek için bazı kokular da bulunur.
Yaşlanma karşıtı bir nemlendirici almadan önce, ürünün arkasına bakın ve içeriğini kontrol edin.
Kendi Nemlendiricinizi Hazırlayın
Evde Kendi Nemlendiricinizi Hazırlayın
Cildinizin genç görünmesini sağlayacak çeşitli pahalı nemlendiriciler mevcut olsa da, kendi nemlendiricinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Lanolin ve balmumunu mikrodalgada eritin. Lanolin, cildin nemini muhafaza etmek için koruyucu bir bariyer işlevi görür. Balmumu ise nemlendiriciye güzel bir kıvam verir.
Ayrıca aloe jeline biraz zeytinyağı katın ve bunları iyice karıştırın. Aloe jeli, cildi nemlendirir ve dolgunlaştırır. Böylece kırışıklıklar düzelir. Zeytinyağı ise cilde esneklik verir.
Lastik bir spatula kullanarak bu karışımları birbirine katın ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonra gül suyu ve lavanta yağı ekleyin ve karışım, kremsi bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Gül suyu, ciltteki renk değişikliklerini ortadan kaldırır; bitkisel yağ ise karışıma hoş bir koku verir.
Bu karışımı cildinize sürün ve cildin, nemlendiriciyi emmesi için masaj yapın. Bunu birkaç dakika yüzünüzde bekletin ve ılık suyla yıkayın. Yaşlanma karşıtı bu nemlendiriciyi düzenli olarak kullanmak, yaşlanma etkilerini azaltarak genç görünmeyi sağlar.
Yaşlanmayla Nasıl Mücadele Edebilirsiniz?
Dyt. MELTEM ŞENİZ TOKSOY
35 Yaşındayım ben her bayan gibi sağlıklı yaşlanmak için Co-enzyme Q10 içe bilirmiyim hariçten aldığım antideprasan ilacım var zarar olurmu... devamı
Göz Kırışıklıkları İçin Krem Kullanmanın 5 Sebebi
Alın Kırışıklıklarından Egzersizle Kurtulun
Yaşlanma Karşıtı Nemlendiricilerin İçeriklerinin Etkinliğini Öğrenin
Cilt Yaşlanması Efsaneleri Ve Ardında Yatan Gerçekler
Dermal Dolgular: Hiyalüronik Asit