ABD'de FDA onayı alan düşük güç lazer teknolojisi "zerona lazer" yöntemiyle cilt altındaki dokulara ulaşılarak, yağın ağrı hissedilmeden azaltılması sağlanıyor.
ABD'de yürütülen klinik araştırmalarda, 2 haftada bel, kalça ve basenlerde çapraz olarak ortalama 9-14 santimetre incelme sağlayan zerona lazer uygulaması, dünyaca tanınan Dr. Mehmet Öz tarafından da yüksek performans sağlayan yöntem olarak sunuluyor.
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Ersun Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı, ancak daha zayıf bir vücut yapısına kavuşmak için yeni teknolojilerin araştırıldığını ve kullanılmaya başlandığını belirterek, bu tür uygulamalarda vücuttaki su ya da kas kaybının değil yağın azaltılmasının amaçlandığını söyledi.
Yağ azaltımında ve incelme konusunda klinik veriler sunan "düşük güç lazeri zerona" yönteminin, kişinin yaşam kalitesini bozmadan, performans kaybına yol açmadan zinde kalma olanağı sağladığını ifade eden Çobanoğlu, "Cilt altındaki dokularda oluşan yağın, ağrı hissedilmeden azaltıldığı yöntemle vücudun hedef bölgelerinde güvenli şekilde yağ yok edilerek vücut inceliyor, biçimleniyor ve sıkılaşıyor,"diye konuştu.
"Bu alanda FDA'dan onaylı ilk yöntem"
Çobanoğlu, zerona lazerin bel, kalça ve basenlerde çevresel inceltme yaratan non-invaziv estetik yöntemi olarak ABD'de FDA tarafından onaylandığını belirterek, "Bu alanda FDA''dan onaylı ilk yöntem Zerona Lazer'dir," dedi.
Yöntemin, yurt dışında klinik çalışmalarının yapıldığını anlatan Çobanoğlu, şunları kaydetti:
"64 denek üzerinde yapılan klinik araştırmalar değerlendirilerek yöntem onaylandı. Deneklere toplam 2 haftalık bir sürede 6 kez uygulama yapıldı ve yardımcı bir tedavi uygulanmadı. Klinik araştırma sonucunda, 2 hafta kadar kısa bir sürede hastaların bel, kalça ve basenlerinde çapraz olarak ortalama 9-14 santimetre incelme elde edildi. Klinik denemelerde, denekler üzerinde hiçbir şekilde diyet kısıtlamaları, egzersiz yapma mecburiyeti ve buna benzer koşullar ya da şartlar uygulanmadı."
Yöntemin, incelmede son yıllarda çok sık kullanılan kavitasyon yönteminden avantajlı olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, kavitasyonda yağ hücrelerinin yapısının bozularak patlatıldığını, zerona lazerde ise yağ hücrelerinin yapısının bozulmadığını dile getirdi.
Yağ hücrelerinin ilerleyen yaşlarda vücut için gerekli olduğuna, yapısının bozulmadan vücuttan fazla kısmın atılması gerektiğine işaret eden Çobanoğlu, "Uzun vadede yağ hücreleri depodan kullanılan önemli bir şeydir. Enerji kaynağıdır. Dolayısıyla yağ hücresinin yapısı bozulduğunda bunlar yok oluyor," dedi.
Seans arasının 3 günü asla aşmaması gerekiyor
Estetisyen Tuğba Deveci de yöntemdeki düşük seviyeli soğuk enerjinin yayılımının, hastanın vücut dokuları üzerinde herhangi bir risk oluşturmadığını belirterek, "Zerona lazer yönteminin klinik olarak kanıtlanmış hedefi, yağ hücrelerinin anında sönmesini gerçekleştirmek suretiyle vücut hacmini önemli ölçüde azaltmaktır. Cilt yüzeyinden yapılan işlemle lazer tarafından bozularak salınan yağlar, hastada herhangi bir yan etki ve iyileşme süresi gerektirmeksizin, doğal süreci içinde vücuttan güvenle uzaklaştırılır," diye konuştu.
Her bir uygulama seansının yaklaşık 40 dakika sürdüğünü anlatan Deveci'nin verdiği bilgiye göre, uygulama iki hafta boyunca 6 kez yapılıyor. Hastalar 20 dakika yüzüstü ve 20 dakika sırtüstü, rahat bir yatakta yatar vaziyette uygulamaya alınıyor. Önerilen seans dağılımı ya pazartesi-çarşamba-cuma veya salı-perşembe-cumartesi günleri oluyor. Sonuçların azami seviyede alınması için seans arasının 3 günü asla aşmaması gerekiyor.
Hasta uygulama esnasında hiçbir şey hissetmiyor, uygulama sonrasında normal yaşam aktivitelerine devam edilebiliyor.
Uygulama pratiğinde, bol su tüketimi ve orta yoğunlukta bir egzersiz programı yapıldığında ise klinik deneylerde elde edilen sonuçlara kıyasla çok daha yüksek yağ azaltım seviyelerine ulaşılabiliyor.
Yöntem, hamilelere ve kalp pili kullananlara uygulanamıyor. Doktor onayı olduktan sonra ergenlik dönemine girmiş yağ hücresi yönünden genişlemiş her yaş grubuna yapılabiliyor.
Zayıflamada Yeni Moda: Lipostar!
Op. Dr. Sinan GÖKER
Hocam ben 10 yıl önce lazer yaptırdım şuan 40 yaşımdayım gözlerim 2.50 miyop ben tekrar lazer yaptırabilirmiyim yada yeni bir tedavi çıkmış ışıkla do... devamı
Diyet Yemeği Olarak Et Yemeği Nasıl Yapılmalı?
Hastalıklar İle Savaşan 5 Diyet
Kilo Almanıza Neden Olan Alışkanlıklardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Doyum: Yeni Diyet Silahı
Patates Ve Makarna Kilo Aldırır Mı?