Bebeği ağlayarak uyutmak, ailenin tutumuyla ilgili bir durumdur. Eğer aile bir düzen tutturamamışsa ve işler iyice karışmışsa, bebek 9-10 aylık olmuşsa, başka çare kalmamış demektir. Sürekli huzursuz olan, uyumayan, uyuyamayan, kısa uyuyan, son derece yetersiz uykuları olan bir bebek söz konusu ise, bir uyku düzeni sağlayabilmek için ağlayarak uyutmaktan başka bir yol yoktur. Çocuklar yatakta bırakılıp çok ağlatılırlarsa, bu durum özgüven kaybına neden olur şeklinde varsayımlar mevcuttur. Ama burada ağlatmaktan kastedilen şey, sadece birkaç gün sürecek bir durumdur. Çünkü bir uyku düzeni oluşturulurken, çocuklar kısa bir zamana ihtiyaç duyarlar. 3-5 gün içinde durumu anlayan bebekler, uyudukça daha çok uyurlar. Daha dinlenmiş ve mutlu olurlar. Bu nedenle kısa bir süre sonra bebekler yatağa konulur konulmaz uykuya geçerler.
Anneler 4. aydan sonra bebeği emzirip gazını çıkardıktan ve altını değiştirdikten sonra yatırarak uyku moduna geçirmelidirler. Bu dönemde bebekler bu uyku düzenine alıştırıldıklarında ileride de bir sorun yaşanmayacaktır. Anneler bu işlemi her iki saatte bir ya da en fazla her üç saatte bir yapmalıdırlar. Eğer uyku düzeninin oturtulacağı bu süre geçirilirse, bebeklerin uyuması ve uyudukları için de mutlu, aktif ve canlı olmaları için ağlatarak uyutmaktan başka çare kalmamıştır. Bebekler uyku düzeni için birkaç gün ağlatılabilir. Zaten bunun için çok uzun bir zamana da ihtiyaç duymazlar.
Hocam eşimle tüp bebek tedavisi için görüşme yapmıştım benden testler istendi yaptırdım anti HCV 2.260 pozitif hbs Ag 0.300 neg (-) anti hbs <8. Neg(... devamı
Bebekler İçin Evde Hangi Güvenlik Önlemleri Alınmalıdır?
Bebeklerde Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlanmalı?
2 Yaşındaki Bebeğin Dil Gelişimi Ne Durumdadır?
Çocuklara Gazlı İçecekler Ne Zaman Verilmeli?
Kendine Güvenli Bir Çocuk Nasıl Yetiştirilir?