Genellikle basıya ve kansızlığa karşı duyarlı algılayıcılar vardır. Uyuşma, dışarıdan gelen zararlı etkilerin yerinin, bu algılayıcılar tarafından beyne bildirilmesidir.
Uyuşmadan beyin tümörü testine giderken çok dikkatli olmak ve kafa karıştırmamak gerekir. Beyin tümöründe de uyuşma olabilir. Çünkü sonuçta bütün bu sistemin algılayıcısı ve ana kumanda merkezi beyindir. Örneğin kişinin bir yerine küçük bir iğne bile batsa, bu beyne ulaşan getiricilerden anlaşılabilir. Götürücü olarak da, iğne batan yeri oradan çekmek biçiminde bir reaksiyon gelişir.
Belirtiler tümörün yerine bağlıdır
Beynin fonksiyonlarına göre, tümörün yerleştiği yer itibariyle çeşitli belirtiler ortay çıkabilir. Beyin tümörlerinin çok önemli bir bölümünün belirtilerinin hasta tarafından anlaşılarak doktora başvurması çok mümkün olmaz. Ama bazı tümörler vardır ki, orada hasta duyarlı olmalı ve doğru zamanda doktora başvurmalıdır.
Örneğin, burnun arka bölümünde, görme sinirleriyle komşu bir yer olan hipofiz bezinin tümörleri büyüdüğü zaman görme sinirlerine baskı yaparlar ve yarım görme meydana gelir.
Gıda intoleransı ile besin alerjisi aynı şey midir?
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Hemoroid (basur) rahatsızlığı, erken boşalmaya yol açar mı ya da erken boşalmayı tetikler mi? Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.... devamı
Bilim İnsanları Stresi Sdüde Tartışıyor
Beyin Tümörlü Hastada Kemoterapiye Gen Tedavisi
Yetişkinlerde Beyin Tümörleri
Beyin Tümörlerini Yok Etmek İçin Yeni Bir Yol
Beyin Tümörünün Neden Olduğu Fonksiyon Bozuklukları Nelerdir?