Gün içerisinde mutlaka ara öğünler yer almalıdır. 3 saatten fazla aç kalınması doğru değildir. Genel olarak kişilerin yaşam tarzlarından ötürü gün çok uzadığı için, günde 6 öğün ya da yaz aylarında 8 öğün beslenmek ideal olabilir. Pankreası çok fazla yoracağı için, 8 öğünden fazla beslenmekten de kaçınmak gerekir.
Her insan kendine uygun bir ara öğün benimsemelidir. Diyet yapan birinin ara öğünde süt tüketmesi, bir başkasının da süt tüketmesi gerektiği anlamına gelmez. Çünkü diyet programları kişinin sağlık durumu, kan bulguları, günlük yaşam tarzı, sevdiği ve sevmediği yiyecekler üzerine kuruludur. Dolayısıyla kişinin ara öğünlerde tüketecekleri gıdalar da, yine bu özelliklerine uygun olmalıdır.
Genel olarak ara öğünlerde tüketilecek sağlıklı besinler taze veya kuru meyveler, fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler olabilir. Yanı sıra eğer kişinin öğle yemeği ile akşam yemeği arasındaki süre çok uzunsa, kepekli bir tost ya da sokak simidi eşliğinde ayran tüketmesi de sağlıklı bir ara öğün olacaktır.
Yapılan son bilimsel çalışmalar, ara öğün tüketmeden diyet yapan insanların yağ kaybetmek yerine daha fazla yağ yapabildiklerini göstermiştir. Kan şekerinin düşmesi vücudun daha kolay yağlanması anlamına geleceği için, ara öğün burada kilit bir rol oynar.
Ağız ve Diş Sağlığında Beslenmenin Önemi
Dyt. SAMET YAĞLI
merhaba samet bey,ben 22 yaşındaym ve 10 kilo fazlam var defalarca diyete başladım ama fazla dayanamadım ve bıraktım,diyet yaptığım günlerde devamlı b... devamı
Kanser Hastalarında Hayatta Kalma Oranları 2 Kat Arttı
İngilterede İlk Kez Tek Bir Organı Hedef Alan Kemoterapi Uygulandı
Sigara Ve Alkol, Pankreasın Da Düşmanı
Kanseri Önlemede İlk 3 Kural
Şifa Kaynağı Olan Meyve Ve Sebzeler