Geçici Hafıza Kaybı

Genel tanımıyla depolanan bilgileri hatırlama yeteneğine hafıza adı verilir. Hafıza kaybı çeşitli hastalıkların sonucunda meydana gelir ve temporal bölge olarak adlandırılan beynin ön bölümde bir hasardan söz edilir. Yaş ilerledikçe daha sık görülen hafıza kaybında çeşitli enfeksiyon hastalıkları, tümörler, travmalar, beyin ve damar hastalıkları, sedatif maddelerin aşırı kullanımı ve Alzheimer gibi faktörler etkendir. Geçici hafıza kaybından şüpheleniyorsanız, işte sizler için derlediğimiz belirtileri;

Tekrarlanan Sorular

Sohbet ederken farkında olmadan cevabını aldığınız soruları belirli bir zaman aralığında tekrar tekrar soruyorsanız geçici hafıza kaybından söz edilebilir.

Unutmak

Sıkça kullandığınız kelimeleri unutmak, sürekli kullandığınız eşyaların yerlerini hatırlamamak veya eşyalarınızı olması gereken yerler dışında yerlere bırakmak hafıza kaybı belirtilerindendir.

Kaybolmak

Daha önce detaylı olarak bildiğiniz adreslerde yürürken veya arabayla gezerken kaybolmak geçici hafıza kaybının belirtilerindendir.

Ani Davranış Değişimleri

Hafıza kaybı ani davranış değişimlerine yol açar, bu durum hastalığın neden olduğu bilgi kayıplarının getirdiği huzursuzluk ve kafa karışıklığından kaynaklanır.
İLGİLİ MAKALE

Amnezi Nasıl Oluşur?

Op. Dr. Gökhan ÇELİK

hocam merhaba, Size Kütahya'dan yazıyorum.Oğlum 6 yaşında, 2 günlükken geçirdiği havale neticesinde(hipoglisemi nedeni ile) beyninin bazı bölgeler... devamı