Güzellik Banyosu
Banyo yapmak hayatınız boyunca yapacağınız düzenli bir aktivitedir. Banyodan sonra kendinizi canlı ve enerjik hissedersiniz. Banyo; zihninizi ve cildinizi diri tutar ve genel olarak tüm vücut bakımınız için faydalı olacaktır.
Güzellik banyosu, uzun süre tazeliğini hissedebileceğiniz kral ve kraliçelere layık veya lüks bir banyodur. Aynı zamanda zihninizi huzurlu ve rahatlamış bir hale sokar.
Eski günlerde, güzellik banyosu kraliçeler tarafından yapılırdı. Güzellik banyosunu terapi ve güzellik amacıyla uygularlardı.
Mısır Kraliçesi Cleopatra güzellik banyosunu en sık kullanan tarihi kişiliklerin başında gelir. Süt ve çiçeklerle dolu küvete girerek güzellik banyosu yaptığı tarihi belgelerde yer alır.
Bu işlemi, cildini yumuşak ve nemli tutmak için uygularmış. Mısırlılar haricinde Romalılar da güzellik banyosunu kullanmışlardır.
Romalı kadınlar adet döneminden sonra vücutlarını temizlemek için toplu olarak bitkisel banyo yaparlardı. Güzellik banyosu yalnızca cilde faydalı olmakla kalmaz; aynı zamanda zihninizi de rahatlatır.
Nasıl Yapılır
Aşağıdaki yöntemi izleyerek güzellik banyosu yapabilirsiniz:
Güzellik banyosu kahvaltıdan önce yapılmalıdır. En uygun zaman budur; ancak hayatınız çok yoğun olduğu için bu işlemi uyumadan önce yapabilirsiniz. Uyumadan önce güzellik banyosu yaparak tam olarak rahatlamış bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.
Güzellik banyosunda suyun sıcaklığı çok önemlidir. Su çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. Bu banyoyu ılık suyla yapmalısınız. Mum yakarak veya hafif müzikler çalarak ruh halinizi iyice hazırlamalısınız.
Güzellik banyosu, küvetinize banyo tuzu, ovalama tuzu, uçucu yağlar ve kokular gibi çeşitli içerikler ekleyerek yapılır.
Neler Katılır
Bu içeriklerin işlevleri şunlardır:
- Ovalama tuzları derinin soyulması için muhteşem bir iş çıkarır. Tatlı badem yağını pasifik solar mineralleriyle karıştırarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda renklendiriciler de ekleyebilirsiniz.
- Banyo tuzları pasifik solar mineralleriyle uçucu yağların karıştırılmasıyla yapılabilir. Renklendirme seçiminize uygun olarak yapılabilir. Bu sizi rahatlamış hissettirir.
- Uçucu yağlar, güzellik banyosunda aroma terapi için kullanılır. Çeşitli uçucu yağlar ve özellikleri şu şekildedir:
- Sardunya çiçeği yağı, rahatlamanıza, iyileşmenize ve aynı zamanda baş ağrınızı rahatlatmanıza yardımcı olabilir.
- Tatlı portakal yağı, yumuşatma, rahatlatma ve endişeyi azaltma, aynı zamanda parfüm etkisi verme özellikleri taşır.
- Ylang ylang yağı, sakinleşmenize, anksiyete konusunda rahatlamanıza ve gevşemenize yardımcı olur.
- Aynı zamanda banyonuza kokular ve renklendiriciler de ekleyebilirsiniz. Çikolata, French vanilya, yeşil çay, okaliptüs nanesi, kivi ve leylak gibi çeşitli kokular bulunmaktadır.
- Çeşitli renkler arasında kırmızı, şarap, denizköpüğü, pembe, doğal (renksiz), mavi, turuncu, çivit mavisi, mor, sarı ve yeşil bulunmaktadır.
Ne zaman yapılmalı
Yukarıdaki içerikleri kullanarak, vücudunuzun ışıldamasına ve canlanmasına yardımcı olacak güzellik banyosunun tadını çıkarabilirsiniz. Güzellik banyosu aynı zamanda zihninizi de taze ve aktif tutar. Güzellik banyosu için en iyi zamanlar akşam yemeğinden 2 saat sonra uyumadan hemen öncedir.
Göz Banyosu Nasıl Yapılır?
Op. Dr. Süleyman ESERDAĞ
Hocam ben bundan 1 hfta once sevgilimle iliskiye girdim surtunme yasandi ve birden buyuk bi darbe yedim ne oldugunu anlamadan direk banyoya kostum bay... devamı
Kozmetikten Mucize Beklemeyin
Doğum Çatlaklarının Tedavisinde Hangi Yöntemler Kullanılır?
Saçlara Uygulanan Bazı Hatalar
Cilt Alerjileri Ve Kozmetikler
Akne Nasıl Önlenir