Hamilelikte Fıtık
Başlangıçta, ne yaparsanız yapın, fıtığınız varsa ve hamileyseniz, aksatmadan doktorunuza, jinekologunuza veya doğum uzmanınıza muayene olmalısınız. Burada, bizden, internetten edindiğiniz hiçbir genel tavsiye tam manasıyla profesyonel muayenenin yerini tutmaz.
Hamilelik sırasında fıtıktan kaçınmak, neredeyse kesinlikle, en iyi yöntemdir.
Herhangi bir vakada ameliyat söz konusu olduğunda kişi, ameliyat olmamanın olumlu ve olumsuz yanlarıyla ameliyat olmanın olumlu ve olumsuz yanlarını düşünüp taşınır.
Fıtığınız sağlığınıza ciddi bir tehdit oluşturmuyorsa ve hamileliği engelleyebilecek herhangi bir risk şu an istediğiniz en son şeyse, bebek doğana ve siz tamamen iyileşene kadar, fıtığı kendi haline bırakın. Bu, üç ila altı aydan daha fazla olamaz.
Hamilelik sırasında fıtık ameliyatının kaçınılmaz olduğu düşünülen vakalarda bile, uzmanlarca ameliyat yalnızca ikinci üç aylık dönemde yapılmalıdır ki bu bile sadece olağandışı şartlarda geçerlidir.
Yine de, fıtığı şiddetlendirme riskini en aza indirmek için özen gösterebilirsiniz…
Öksürürken veya hapşırırken, fıtık bölgenize ellerinizi kullanarak bile olsa iyi bir destek değerlidir. Fıtığı acıtacak ya da büyütecek etkinliklerden uzak durun.
Hamileliğin fıtığın büyümesine ne kadar az etki ettiğine şaşırabilirsiniz ama yine de fıtığınıza dikkat edin.
Fıtığın Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri
Op. Dr. Aytun AKTAN
BendeDvitamin ileB12 eksikligi vartupbebek yaptirirsam hamilelikte sorun cikarmi... devamı
Mide Fıtığı: Evde Tedavi
Mide Fıtığı Beslenmesi
Fıtık Korsesi Nasıl Seçilir?
Karın Fıtığına Karşı Yapılabilecekler
Bebeklerde Kasık Fıtığı