Yapılan gözlemler yapan uzmanlar, öğün atlamanın beyinde daha kalorili yiyeceklere yönelimi artırmasının bu yolla kilo vermek isteyenler için büyük zorluk oluşturduğunu söylüyorlar.
Beslenme uzmanları kahvaltının iştahı frenleyen bir etki yaptığını hep vurguluyordu.
Ama araştırmacılar beynin içinde, insanı farklı yiyecekler istemeye yönelten mekanizmanın nasıl işlediğini merak ediyordu.
Beyin nasıl seçiyor?
Londra’daki Imperial College’da hepsi normal kilolarda 21 kişi, mıknatıslı rezonanslı görüntüleme cihazına bağlandı ve deneklere yüksek kalorili yiyecekler gösterildi.
Araştırma kapsamındaki 21 kişiye bir gün tarama öncesi kahvaltı verilmedi; diğer gündeyse 730 kalorili zengin bir kahvaltı ettikten bir buçuk saat sonra tarama yapıldı.
Araştırmacılar kahvaltı etmemenin beyinde yüksek kalorili yiyeceklere "meyil” oluşturduğunu söylüyorlar.
Neuroscience konferansına sunulan veriler, kahvaltı etmeden yapılan deneyde, beynin, düşük kalorili değil, yüksek kalorili yiyeceklere tepki verdiğini ortaya koyuyor.
Araştırmacılar sunumlarında beyindeki "yiyecek tercihi” ile ilgili orbitofrontal korteksin, aç karnına daha aktif olduğunu sergilediler.
Kahvaltı edilmeyen günlerde denekler, öğle yemeği sunulduğunda, ortalama yüzde yirmi daha fazla kalori tüketti.
Araştırma ekibinden Dr. Tony Goldstone, sonuç olarak, aç kalarak kilo vermenin zor olmasının bir sebebinin anlaşıldığını kaydetti.
Kahvaltıyı atlayanlar, abur cubura karşı koyamıyor
Dyt. İdil İMAMOĞLU
Merhabalar Ben günboyu oturarak çalışıyorum sabah yarım saat spor yapıyorum kahvaltıyı geç yapıyoruz Öğle yemeği yemiyoruz geç kahvaltı yaptığımız içi... devamı
Genetiği Değiştirilmiş İlk 10 Besin
İyi Yağ, Kötü Yağ: Omega-3 Yağlarına İlişkin Gerçekler
Sağlıklı Oruç Tutmanın Yolları
Aile Yemeği: Beslenme Ve Besleme
Rüşeym Tansiyonu Düşürebilir Mi