Çünkü kahvaltı, insanın gününün doğru geçmesini sağlar. Eğer kişi kilo almak istemiyorsa ya da kilolarını korumak istiyorsa veya doğru bir şekilde kilo vermek istiyorsa mutlaka kahvaltı yapmalıdır. Çünkü kahvaltı, akşam yenilen öğünle arasında en fazla 14 saat, en az da 8-9 saat bulunan bir öğündür. Kahvaltı atlandığı zaman açlığa en fazla 5-6 saat dayanılabilmektedir. Açlık uzadıkça, kişilerin ilk aldıkları yiyecekleri depolama riskleri artar.
O halde ya kahvaltı akşamdan hazırlanılıp sabah yapılmalı ya da işyerine götürülmelidir. Bu meyveli bir yoğurt olabilir. Meyvenin yanında peynir olabilir. Ekmek arası sandviç ya da bir diyet bisküvisi olabilir. Dikkat edilecek olursa, hiçbir zaman meyvenin tek başına tüketilmesi önerilmez. Yanında mutlaka yoğurt, süt gibi süt grubundan bir gıda ile desteklenmelidir. Kahvaltı, rahatça yapılabileceği bir ortamda mutlaka ama mutlaka tüketilmesi gereken bir öğündür.
Dyt. İdil İMAMOĞLU
Merhabalar Ben günboyu oturarak çalışıyorum sabah yarım saat spor yapıyorum kahvaltıyı geç yapıyoruz Öğle yemeği yemiyoruz geç kahvaltı yaptığımız içi... devamı
Vakti Olmayanlar Öğle Yemeğinde Neler Yemeli?
İş Yemeklerinde Neler Yenmeli?
İşyerinde Ara Öğün Nasıl Yapılmalıdır?
Yoğun Çalışan Kişiler Hangi Yeme Hatalarını Yapar?
Kahvaltı İçin Zaman Yoksa Ne Yapılmalı?