İkincisi, tahıl denilen karbonhidrat grubunun tüketimidir. Burada şeker oranı yüksek olan yiyeceklerden uzak durmak gerçekten çok önemlidir. Özellikle sofra şekeri, bal, pekmez, çikolata, sofra şekerinin girdiği her türlü tatlı, muz, üzüm, kavun, karpuz gibi tatlı meyveler, patates, mısır, havuç gibi tatlı sebzeler, beyaz un ve pirinç gibi şeker oranı yüksek olan gıdalardan uzak durmak, daha tok kalmayı sağlar.
VİDEO:SANEM APA:BESLENME VE EGZERSİZ
Dolayısıyla kişinin daha az besin tüketmesine neden olur.
Bunların yanı sıra, en büyük tehlikeyi oluşturan gıda yağdır. Özellikle hazır gıdalarda, fark etmeden yenilen çok miktarda yağlar vardır. Bu konuda dikkat edilecek nokta, ekmeğe tereyağı sürmekten kaçınmak, sebzeleri ve etleri kızartarak yememektir. Yanı sıra yağ oranı yüksek olan poğaça, açma gibi pastane ürünlerinden kaçınılmalıdır. Dışarıda çok yemek yiyen kişiler kıyma yerine parça etler yemeye özen göstermelidir. Bütün bunlara dikkat edildiğinde, daha kolay kilo vermek mümkün hale gelir.
İLGİLİ MAKALE
Hoçkin Lenfomada Doktora Soracaklarınız
Op. Dr. Sinan GÖKER
hocam ben stargardt hastasiyim .göz numaram 2.5 numara.bu rahatsizligım ne kadar ilerler.körlük durumu olur mu.nelere dikkat etmem lazim.teşekkürler... devamı
Kilo Veremeyen İnsanlar Beslenmede Nelere Dikkat Etmeli?
Zor Kilo Veren Kişiler Nelere Dikkat Etmeli?
Kilo Vermek İçin Ara Öğün Yemek Doğru Mudur?
Kilo Vermeyi Zorlaştıran Hastalıklar Hangileridir?
Kilo Vermenizi Engelleyen Durumlar