Zor kilo veren hastalar, bazı şeylere özel dikkat göstermelidirler. Bunlardan ilki, porsiyonlarını tabaklarına koymaları ama yemeği tümünü tüketmemeleridir. Tabakta kalan yemekler kimsenin arkasından ağlamazlar. Bu nedenle tabakta yemek bırakılmaya çalışılmalıdır.
İkinci kural ise, tek çeşit yemek yerine, yemekteki çeşidi arttırtmaktır. Örneğin bir kıymalı makarna yemek yerine, bir köfte, bir kaşık makarna, 3 kaşık yoğurt, domates, salatalık, biber, bir bardak su tüketilmeli, eğer doyulmamışsa, 5 erik yenilmelidir. Bir çeşit yerine daha çok çeşit gıda tüketilirse, bu kişide hem daha çok yediği duygusu oluşturur, hem de bütün mineral, vitamin ve lifler alındığı için vücutta bir eksiklik oluşmaz.

VİDEO:SANEM APA:HALSİZLİK VE DİKKAT DAĞILMASINI ÖNLEMEDE BESLENMENİN ÖNEMİ



Şeker oranı düşük yiyeceklerin tüketilmesi, kişinin daha az acıkmasını ve daha tok kalmasını sağlar ve böylece daha az yemek yeme ihtiyacı doğurur. Şeker oranı yüksek yiyecekler beyaz un, pirinç, makarna, muz, patates, havuç, üzüm, incir, kavun, karpuz, şeker, çikolata, helva gibi gıdalardır. Şekerin girdiği her türlü besinin glisemik indeksi yüksektir ve insanı daha çok acıktırır. Bu nedenle zor kilo veren kişilerin glisemik indeksi yüksek besinlerden uzak durmaları, beslenmede çeşitliliğe özen göstermeleri ve mutlaka tabaklarında yemek bırakmaları gerekir.

Op. Dr. Sinan GÖKER

hocam ben stargardt hastasiyim .göz numaram 2.5 numara.bu rahatsizligım ne kadar ilerler.körlük durumu olur mu.nelere dikkat etmem lazim.teşekkürler... devamı