- İçindekiler
- Titreşim Egzersizleri
- Uyarılar
Titreşim Egzersizleri
Ağrılı ve insanı bitkin düşüren bir hastalık olan osteoporozdan muzdarip kişiler çok yakın gelecekte bayram edebilirler çünkü titreşim platformlarıyla ilgili ilk bulgular umut verici. Bu yönde araştırmalar yapan bilim insanları bu aletlerle ilgili herhangi bir tıbbî veri bulamadılar ancak kulaktan kulağa dolaşan laflar titreşim platformlarının osteoporozu rahatlatmak açısından faydalı olduğunu belirtiyor.
- Bir titreşim platformu edinmeden evvel ortopedi doktorunuza danışın. Size durumunuzla, size gerekli egzersizlerle ve titreşim platformunun size faydalı olup olmayacağıyla ilgili bilgiler verebilir.
- Menopoz dönemini geçtiyseniz veya orta yaşa gelmişseniz, titreşim platformu almadan evvel kemik yoğunluğunuzu ölçtürün. Ayrıca unutulmamalı ki, bazı uzmanlara göre osteoporoz titreşim makineleri henüz yeterince gelişmiş değil ve osteoporozlu hastalardaki sonuçları tam bilinmiyor. Ortopedi doktorunuz vücudunuzun nerelerini çalıştırmanız gerektiğini söyleyecektir. Böylece kendinize en uygun Titreşim platformunu seçebilirsiniz. Hatta, sonra bir test daha yaptırarak kemik yoğunluğunuzda bir gelişme olup olmadığına baktırabilirsiniz.
- Vücudun etkilenen bölümünün röntgeni de işe yarayacaktır. Doktorunuz sizi röntgene sevk edebilir. Yanlış titreşim platformu kullanmak omurganızı, boynunuzu ya da başınızı etkileyeceğinden bu önemlidir.
- Spor aletleri satan bir mağazaya gidip sizin durumunuza uygun bir titreşim platformu seçin. Almadan önce hangisinde daha rahat ettiğinizi anlamak için farklı modeller deneyin.
- Titreşim egzersizlerine başlamadan evvel aletin el kitabını güzelce okuyun. Titreşim platformundan olabildiğince çok faydalanabilmek için yapmanız ve yapmamanız gerekenleri iyice öğrenin.
- Haftada 5 gün ve günde 10 dakikadan fazla egzersiz yapmayın. Bu egzersizler sırasında durumunuza uygun olarak size söylendiği pozisyonda durun.
Uyarılar
Taktikler ve Uyarılar
- Egzersizden önce ve sonra su için.
- Önce hafif ve yavaş egzersizlerle başlayın, yavaş yavaş günlük süreyi ve egzersizlerin derecesini arttırın.
- Fizyoterapistinizle veya doktorunuzla sürekli iletişim halinde olun.
- Tavsiye edilmediği sürece egzersiz süresini veya titreşim hızını arttırmayın.
- Boynunuza ve kafanıza ulaşan titreşimleri azaltabilmek için bacak kaslarınızdan destek alın.
- Hamileyseniz veya yakın tarihte ameliyat geçirdiyseniz, yaranız varsa, kardiyovasküler bir hastalığınız varsa, kalça ya da diz implantınız varsa, akut fıtığınız, omurga iltihabınız, epilepsiniz veya akut trombozunuz (kanda pıhtılaşma) varsa titreşim egzersizi yapmayın.
- Tüm bunlar tıbbî birer tavsiye olarak algılanmamalıdır. Ne yapıp yapmamanız gerektiğini en iyi doktorunuz bilir.
Horlamayı Önlemenin Kolay Yolları
Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL
29 yaşındayım. osteoporoz tedavisi için 1200mg lık calcıday e başladım ama ishal şikayetim var. ne yapmalıyım?... devamı
50 Yaş Üstü Erkekler İçin En İyi Egzersiz
Osteoporozda Titreşim Egzersizleri
Osteoartriti Önleme
Sırt Ağrısının Nedenleri
50 Yaş Üstü Kadınlar İçin Egzersiz İpuçları