Daha genç görünen bir cilde sahip olmak mı istiyorsunuz? Daha açık renkli bir cilde sahip olmak mı istiyorsunuz?
Daha pürüzsüz bir cilt mi istiyorsunuz? Şimdi bunların hepsini kimyasal peeling yöntemiyle gerçekleştirebilirsiniz.
Kimyasal peeling kimyasal solüsyonun ölü cilt hücresini temizlemede kullanıldığı bir tedavi tekniğidir. Bu tedavinin ardından cilt yenilenir, cildin yapısı ve parlaklığı iyileşir.
Kimyasal peeling güneş hasarları nedeniyle oluşan ince çizgi ve kırışıklıkları azaltmak isteyen ve eşit olmayan cilt rengi düzeltmek isteyen kişiler için önerilir.
Ayrıca kimyasal peeling kanserli cilt büyümelerinin temizlenmesi, yara izi ve akne izlerinin azaltılması için de kullanılır
Cildin farklı istekleri nedeniyle, her bir kimyasal peeling yönteminin formülü farklıdır. Ayrıca bu peeling operasyonları kullanılan kimyasal peeling’e göre hafif ile güçlü arasında değişebilir.
İşte farklı kimyasal peeling yöntemlerine ilişkin bilmeniz gereken en önemli noktalar:
1. Alfahidroksi asit peeling laktik, glikolik veya meyve asitleri içerir. Bu en hafif formdaki kimyasal peeling’tir ve ince çizgiler, kuru cilt, akne ve eşit olmayan pigmentasyon gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır.
Bu süreç de diğer kimyasal peeling süreçleri gibi birkaç haftalık bir süre içerisinde uygulanır. Hastanın cildindeki sorunların ciddiyetine bağlı olarak farklı yoğunluktaki formüller istenen sonuç elde edilene kadar uygulanır.
2. Triklorasetik Asit (TCA) peeling orta derinlikle bir peeling oluşturmak amacıyla farklı yoğunluklarda kullanılır.
TCA tedavileri ince çizgiler, yüzdeki kızarıklık sorunları ve pigmentasyon sorunlarına karşı kullanılır. Bununla birlikte TCA tedavilerinin etkisi çok uzun sürmez ve daha fazla tedavinin uygulanması gerekebilir. Ayrıca bu tedavi yöntemi daha esmer kişiler için de önerilir.
TCA kimyasal peeling tedavisini uygulayan hastalar tedaviden sonra birkaç ay güneş ışığından kaçınmalıdır; çünkü yeni cildin hassasiyeti yüksek seviyede olacaktır.
Cildinizi hasarların tekrar oluşmasını önlemek için güneşe karşı özenle korumanız gerekir. Tedavi bazı pigmentasyon değişiklikleriyle sonuçlanabilir.
3. Fenol peeling en güçlü kimyasal peeling türüdür ve derin ve ciddi kırışıklıkları olan kişilere, güneşe maruz kalma nedeniyle cildinde hasarlar ve lekeler oluşan kişilere uygulanır. Ayrıca bu tür peeling kanserli büyümelerin alınması için de uygulanabilir.
Bu tür peelingler oldukça derine işler ve genellikle normalden daha ciddi cilt sorunları olan kişiler için önerilir. Böyle bir kimyasal formül gücünün genellikle tedavi edilen bölgenin renginin açılması gibi bir yan etkiye sahiptir. Bu nedenle bu işlemi uygulamak isteyen kişiler iyice düşünmelidir. Fenol kimyasal peeling sadece yüze uygulanabilir; vücudun geri kalanına uygulanamaz.
Fenol peeling yaptıran kişiler ciltlerini güneşe karşı korumalıdır; çünkü yeni cilt rengi daha açık olacak ve yeni pigment üretemeyecektir.
Ayrıca böyle bir kimyasal peeling kalp hastalığı geçmişi olan kişiler için önerilmez. Bu nedenle işlemden önce medikal geçmişinizi tam ve doğru şekilde doktorunuza ilettiğinizden emin olun.
Kimyasal Peeling
Doç. Dr. Semih ÖZKAN
Merhaba hocam ben 20 yaşındayım penisim ereksiyon halindeyken yukari dogru çok dik oluyor ve aşağı doğru egdiyimde ağrı oluyor bunun nedeni ne olabili... devamı
Lazer Epilasyon Sistemlerinde Takas Dönemi
Kimyasal Peeling
Yenidoğan Bebeğin Cildi: Normal Olan Ve Cilt Bakımı İpuçları Nelerdir?
Ergenlik Akneleri: Pürüzsüz Bir Cilt İçin En İyi İpuçları
Botoks Migren Tedavisinde Yaygınlaşıyor