Lösemileri öncelikle akut ve kronik olarak ayırmak gerekir. Kronik lösemiler, daha yavaş bir seyir göstererek yıllarca sürebilen hastalıklardır.
Akut lösemiler, yakın bir geçmişte başlamış gibi olan ve tedavi edilmezlerse ya da tedavileri başarılı olmazsa, aylarla sınırlı olan kısa bir sürede ölüme neden olabilen hastalıklardır.
Akut ve kronik lösemiler de kendi içinde myeloid ve lenfoid olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Myeloid esas vatanı kemik iliği olan hücrelerden türeyen lösemilerdir. Lenfoid ise lenf bezleri ve lenf hücrelerinin bulunduğu yerlerden başlayan lösemilerdir.
İleri yaşlarda kronik lenfoid lösemi görülür. Bu klasik olarak yaşlı insanların bir hastalığıdır. Akut myloid lösemi genç, ileri yaş ayrımı yapmadan her yaşta görülür.
Keza akut lenfoblastik lösemi çocukluk yaşlarında yoğunluk göstermekle birlikte, her yaştaki yetişkinde de olabilir. Kronik myloid lösemi de yine orta yaş ve daha ileri yaşlarda görülür.
Kronik lenfositik lösemi nasıl teşhis edilir?
Op. Dr. İlker ABCI
sol memeden tru-cud biopsi sonucum= morfolojik bulgular ile juvenil fibroadenom/ filloides tümör ayırıcı tanıya alınmıştır.aşikar malignite izlenmemiş... devamı
Rahim Kanseri Türleri Nelerdir?
Tiroid Kanseri Nasıl Teşhis Edilir?
Kemoterapi Süresince Hasta Nasıl Beslenmeli?
Kanser Hastalığı Ağrı Yapar Mı?
Hangi Yaşlarda Hangi Lösemi Tipleri Görülür?