Erkeklerde Cinsel İsteksizlik:
Erkeklerde cinsel isteksizlik, kısaca erkeklik organının boyunun (kişinin kendi düşüncesine göre) normalden küçük olması, iktidarsızlık, erken boşalma gibi özel durumlar ve eşini tatmin edememe duygusuna kapılmadan ileri gelir. Birçok erkeğin cinsel organı normal büyüklükte olduğu halde, bunu yeterli görmeyerek dehe fazlasını ister. Normalde uyarılmış bir penisin boyu, 12-16 cm arasındadır. Aslında bu da fazla bir önem taşımaz. Çünkü eğer penis, kendisini kabul edecek olan vajinaya girebilecek kadar büyükse, ortada bir problem yok demektir. Eğer iktidarsızlık ya da erken boşalma gibi problemler var ise, gerekli bölümlere bakılabilir. Bedensel güçsüzlük tesbit edilirse, aşağıda verdiğimiz çeşitli formüller faydalı olacaktır. Problem psikolojik ise, bir uzman kontrolünde tedavisi mümkündür.
Kadınlarda Cinsel İsteksizlik:
Eşiyle arasındaki büyük yaş farkı, erkeğin yanlış ve kaba davranışları, gebe kalma korkusu, yanlış eğitim, cinsel hastalıklar (rahim iltihabı, rahimde tümör vs.) ve doğum sırasında meydana gelen yaralanmalar, bayanların cinsel ilişkiden kaçmalarına ya da soğuk davranmalarına sebep olabilir. Ayrıca, kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi, yetişme tarzı ve çevre etkileri ile psikolojik olarak isteksizlik olabilir. Bunun da tedavisi bir uzman telkini ile mümkün olmaktadır.
Eşlerin, bu tür tek taraflı isteksizlikler karşısında son derece anlayışla yaklaşmaları ve zorlayıcı olmamaları gerekmektedir. Karşılıklı telkinlerle, çözüme ulaşmak mümkündür.
Cinsel isteksizliği psikolojik sebepler ve organik sebepler olmak üzereikiye ayırmaktayız. Cinsel isteği sağlayan hormon kadında ve erkekte aynıdır, bu hormon testesteron, erkeklik hormonudur. Hem erkekte hem de kadında bu hormon cinsel isteği yönlendirmektedir. O yüzden hastalarda testesteron düzeyine bakmak yararlı olabilir. Bunun dışında psikolojik bir takım sebepler de cinsel isteksizlikte önemli bir neden olabilir. Çocukluğunda yaşadığı bir takım deneyimler. Cinsellikten tiksinme. Bir takım psikolojik sebepler buna yol açabilir. Biz böyle bir hastaya ilk önce hormon testleri yapıyoruz. Ondan sonra eğer hormon testleri düşükse, bu hastayı 6-8 hafta tedaviyle (hormon takviyesi) cinsel isteğini arttırmak mümkün olabilir. Eğer organik temeli yoksa, o zaman bu kişinin psikiyatrlar tarafından sebebe yönelik tedaviyle değerlendirilmesi uygun olur.
Cinsel isteksizlik en yaygın ve belki de en karmaşık cinsel sorunlardan biridir. Cinsel dürtülerimiz doğuştan vardır, ama cinsel davranışlarımız cinsellik konusundaki tutumumuz ve cinsel deneyimlerimizle belirlenir. Cinsel isteğimizi belirleyen çok sayıda faktör söz konusudur. Genel veya cinsel sağlık durumumuzdaki bozukluklar, hormonlardaki aksaklıklar, kullandığımız ilaçlar doğrudan cinsel isteğimizi etkileyebilir.
Andropoz cinsel isteksizliğe yol açar mı?
Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL
Merhaba hocam bende doğuştan daha doğrusu bebeklikten beri denge bozukluğu var.Yani ellerde ve ayaklarda denge sorunu var,bu yüzden çalışmışlığımda yo... devamı
Kızlık Zarı Yırtılması
Şeker Hastaları Hamile Kalınca Ne Yapmalıdır?
Yaşlılar Varisi Nasıl Önleyebilir
Vajinismus Öyküleri
Hamilelikte Varis Nasıl Önlenir