Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce PAÜ'de hareket bozuklukları ünitesini kurduklarını ve bu ünitede Parkinson, tremor, distoni, epilepsi gibi hareket bozuklukları yaşanan hastaların takip ve tedavisinin yapıldığını belirtti.
Takip ve tedavisini yaptıkları hastalıklar arasında Parkinson’un, hareketlerde yavaşlama, istemsiz kasılmalara yol açmasıyla kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen, ileri safhalarda da bağımsız yaşamı imkansız kılan bir rahatsızlık olduğunu anlatan Acar, genel olarak 55 ve daha ileri yaşlardan sonra ortaya çıkan rahatsızlığın, tümüyle tedavi edilememekle birlikte yaşamı güçleştiren bulgularının ilaç ve yeterli olmaması durumunda cerrahi müdahalelerle kontrol altına alınabildiğini ifade etti.
TEST: KONSANTRASYON VE ODAKLANMA BECERİLERİ TESTİ
Acar, ileri yaş grubu rahatsızlığı olan Parkinson’un, genetik faktörlere bağlı olarak daha genç yaşlarda da ortaya çıkabildiğini de dile getirerek, şunları söyledi:
''Parkinson hastalığı genellikle 55 yaşından sonra ortaya çıkan bir hastalık. 65 yaşından sonra her bin kişiden 4'ünde Parkinson hastalığı görülüyor. Bu hastalığın 30'lu yaşlarda başlayan formları da var. Genelde hareketlerde yavaşlama, titreme, kollarda ve bacaklarda kasılma, mimiklerde donma ve ilerleyen dönemlerde titremelerde, donmalarda artmalar oluşuyor. Ana tedavisi ilaç, ama ilaç tedavisinin yetmediği durumlarda bu hastalarda cerrahi tedaviler uyguluyoruz. Oldukça da yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Hastaların ortalama yüzde 80'ini günlük hayatlarına döndürüyoruz.''
Parkinson teşhisinin konulması
Dr. Emel GÖKMEN
Emel hanım babam parkinson hastası yutma problemi var.şu anda hastahanede burnundan sonda taktılar.beynin tomografisini çektiler.kendisi bayağı zayıfl... devamı
Felci Önlemeye Dönük Hayat Tarzı İpuçları
Alzheimer Hakkında 7 Yanlış Kanı
Hafif Felç Ve Stres
Koku Alma Duyusu Parkinsonu Önceden Haber Verebilir
Yüz Felci