Tai Chi, gücünüzü, dengenizi, esnekliğinizi ve iç huzurunuzu geliştirmek için tasarlanmış bir egzersiz türüdür. Tai Chi yaparak kalori harcayabilir ve başka faydalarından yararlanabilirsiniz. Diğer egzersizlerdeki performansınızı yükseltirken, istikrarlı olmanızı sağlar. Tai Chi yapmaya başlamadan önce doktorunuza danışabilir ve var olan bir sağlık probleminiz varsa sizi engelleyip engellemeyeceğini öğrenebilirsiniz.
Kalori Yakmak
Tai Chi’nin birçok türü vardır ancak hepsi yavaş ve zarif hareketlerden oluşur. Tek bir seansta bir pozdan diğerine devamlı ve akışkan bir şekilde geçersiniz. Yaktığınız kalori kilonuza ve tai chi seansının uzunluğuna bağlı olarak değişecektir. Örneğin kilosu 60 olan bir insan yarım saat tai chi yaparak 120 kalori yakabilirken, kilosu 75 olan bir insan aynı sürede 150 kalori yakabilir. Bu kişi tai chi seansını 1 saate tamamlarsa 300 kalori yakacaktır.
Sağlığa Diğer Faydaları
Yaptığınız her egzersiz ve aktivite günlük kalori harcamanızı artırır. Tai chi de buna dahildir. Sağlığa diğer faydaları arasında endişeyi, depresyonu, stresi azaltması ve uyku kalitesini artırması bulunur. Düzenli olarak tai chi yaptığınızda gücünüzde, esnekliğinizde ve dengenizde de gelişmeyi görürsünüz. Bu da ömür boyunca aktif kalma ihtimalinizi yükseltir. Bu faydalar sayesinde kardiyo ve ağırlık çalışmalarında performansınız artar, tüm egzersizlerinizde daha fazla kalori yakabilirsiniz.
Başlamak İçin
Hemen herkes tai chi yapabilir çünkü tai chi’de teknik güçten önce gelir ve nazik bir egzersizdir. Bu sebeple yaşlı veya eklem problemleri olan kişilere de uygundur. Yeni başlayanlar deneyimli bir eğitmenden ders alarak egzersizleri ve tai chi felsefesini öğrenebilirler. Eğitmene var olan yaralanmalar veya denge problemleri hakkında bilgi vermek ve bir anda çok fazla egzersizle başlamamak önemlidir. Tai chi çalışmanın bir yan etkisi olmasa da öncelikle doktora danışmak faydalıdır. Fıtık, eklem problemleri, sırt ağrısı, şiddetli osteoporozu olanlar ve hamile kadınlar belirli duruşları egzersizden çıkarabilirler. Denge ve güç egzersizlerinin genel fitness programının bir parçası olduğu, aerobik ve ağırlık çalışmalarının da farklı faydalar sağladığı hatırlanmalıdır.
MERHABA DOKTOR HANIM BEN İSTANBUL BEYOĞLUNDA YAŞIYORUM,30 YAŞINDAYIM BOYUM 170 KİLOM 70,ASLINDA KİLOLU DEĞİLİM VE GÖRÜNTÜM GAYET DÜZGÜN,KASLI VE SPORT... devamı
Teknoloji Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu
Zayıflamayı Sağlayan 10 Besin
Mutlu Bir Evliliğin Sırları
Sabaha Nasıl Başlamalı: Daha Zinde Bir Sabah İçin 5 İpucu
Cinsel İsteksizlik Nedir?