Gisele Bundchen’in Food&Wine dergisine verdiği aloe vera özü tarifinden sonra hindistan cevizi suyu popülerliğini yitirmeye başladı. Onun yerini alan aloe vera özü çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Faydaları olduğu kadar uzun süre kullanıldığı takdirde karın ağrısı ve kramplara neden olabileceği beslenme uzmanları tarafından söylenen aloe vera özünün işte faydaları ve zararları;
Detox Etkisi
Aloe vera suyu sadece 131 kaloridir ve içeriğinde yüksek oranda C vitamini bulundurur. Kilo vermeyi hızlandıran bir vitamin türü olan C vitamini antioksidan özelliğiyle yağların yakımına destek olur ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardım eder.
Hazımsızlığı Giderir
Mideyi rahatsız eden gıdaları etkisini kırarak hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırır. Aynı zamanda protein emilimini arttırır ve ödem oluşumunu ortadan kaldırır.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
İçeriğindeki yüksek orandaki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren aloe vera suyu hastalıklara karşı direnci arttırır.
Alkali Özelliği Mideyi Rahatlatır
Alkali özelliği taşıyan aloe vera özü alınan asitli gıdaları nötr hale getirerek midede oluşan yanma ve ağrı hislerini ortadan kaldırır.
Ağız Sağlığı İçin Önemlidir
Ağız içinde yaralara, aftlara veya diş çürüklerine neden olan bakterilerin çoğalmasını engelleyen aloe vera özü ağız sağlığı için oldukça etkilidir.
İshale Neden Olabilir
İçeriğindeki antrakinon maddesinden ötürü aşırı tüketildiğinde ishale yol açabilir.
Düzensiz Kalp Çarpıntısı
Sıklıkla tüketildiği takdirde kalp çarpıntısında düzensizliklere ve vücutta su kaybına neden olur.
Hamilelik Sürecinde ve Emzirirken Sakıncalı
İçeriğindeki maddeler ishale yol açabileceğinden dolayı hamile olan veya emziren bayanların aşırı aloe vera suyu tüketiminden uzak durması gerekmektedir.
İLGİLİ MAKALE
Aloe Vera
Doç. Dr. İsmet Tamer
Ben herbalife aleo vera kullaniyorum bu ürünün uzun süre kullaniminda bir sakinca varmidir bağirsak tembelligi veya elektrolit dengesizligi yapar mi ... devamı
4 Süper Besinle Toksinlerden Arının
Kanserle Savaşan Besinler
Kronik Yorgunluk İle Başa Çıkmanın 9 Yolu
Düşük Kolesterol İçin Beslenme
Gıdalarımız Ne Kadar Güvenli