Belki de ilk kez benim kullandığım bir terim bu. Ne demek istediğimi ve bu konunun neden bu kadar önemli olduğunu anlatayım;
Farkındalığın ya da pozitif değişiminin önündeki en büyük engel kişinin çocukluk döneminde içselleştirdiği, algı becerisi, yaşam ve deneyimlerdir. Nasıl bir yetişkin-nasıl bir eş olacağımız ne tür bedensel ve ruhsal sorunlar yaşayacağımız hep geçmişle ilişkili olarak doğaçlama şekillenir.
Geçmişin egemenliğinden varoluşu kurtarmak, ya da başka bir değişle kaderi değiştirmek için okunan kişisel gelişim kitapları, alınan danışma- koçluk ve terapi yardımları şüphesiz farkındalık yaratmada yardımcıdır. Ancak değişim için yetersizdir ve oldukça pahalı ve ulaşılması zordur. Zihinsel olarak algıladığınız bir şeyi duygusal ya da bedensel olarak tamamlamak için çok daha fazlası gerekir. Başka bir değişle farkındalık "canlı balık” gibi elinizden her defasında kayabilir. Kalıcı öğrenme ve farkındalık için yeni, sürekliliği olan ve "şimdiye odaklı” bir zemin yaratılmalı ve her gün hatta her saniye desteklenmelidir.
Bunu nasıl yapalım? Yani psikolojimizi, duygularımızı nasıl her gün fit tutalım?
Duygusal fitness'ın amacı kişinin kolayca ve kısa sürede öğrenebileceği rafine bilgi ve becerileri her gün düzenli bir biçimde uygulayabilmesini sağlamaktır. Sistem kendi başına yol gösterici, koruyucu hem de değiştirici özellikleri ile yaşam boyu sorunlar ve hedeflerle ilgili farkındalık ve çözümler sağlar.
Örneğin sabah ilk uyandığınızda düşünce duygu beden ve içsel tarama yapılır, üstüne yapılacak pozitif düşünce çalışmaları ve kişinin kendisinde belirlediği sorunları aşması için gerekli deneyler günün belli saatlerine yayılır ve kişi sürekli yeni ve pozitif düşüncenin hakim olduğu zeminde ve merkezinde yaşamaya başlar. Bir sorun çıktığında hemen yaşam koçluk döngüsüyle sorununu çözer ve yola devam eder. Siz de takdir edersiniz ki böyle bir zeminde çözülemeyecek bir sorun ulaşılamayacak hedef ya da yaratılamayacak hayal yoktur.
Yaklaşık 10 saatte kazanabileceğiniz bu beceri ile daha detaylı bilgi isterseniz 5321136910 dan bilgi alabilirsiniz.
Hangi durumlarda penis protezi gerekir?
Uzm. Dr. Henri Griladze
Üzüntülü haberlere hiç dayanamıyorum iki ayda bir içim sıkılıyor ve yakinlarimdan birinin başına bir şey gelecek mutluluğum bozulacak zannediyordum :(... devamı
Depremzede Çocuklar Rehabilite Ediliyor
Bipolar Rahatsızlık (Manik Depresif Bozukluk) Hakkında Her Şey
Munchausen Sendromu
Cinsel Tiksinti Bozukluğu
Doğum Sonrası Depresyonunun Nedenleri Nelerdir?