Göğüs ağrısının tipi, ne zaman başladığı, egzersiz sonrası ya da otururken olup olmadığı, ne kadar sürdüğü, geceleri hastayı uyutup uyutmadığı, kol, boyun gibi hangi bölgelere yayılım gösterdiği şeklindeki bulgulara bakılarak göğüs ağrısının nedeni anlaşılabilir.
Ancak bunun kararının mutlaka hekim tarafından verilmesi gerekir. Hastanın, kendi göğüs ağrısının neye uyduğu konusunda fikir yürüterek bir doktora başvurmaması doğru değildir. Çünkü göğüs ağrısı, acile başvurmayı gerektiren bir durumdur.
Acile başvurmayı gerektiren durumlar
Bu ağrılardan en acili, hastanın alarma geçip hemen hastaneye başvurmasını gerektiren durum, kalp ağrısını çağrıştıran ağrı şeklidir.Burada genellikle ani başlayan bir göğüs ağrısı, ölüm korkusu, şiddetli terleme ve çarpıntıyla birlikte görülen ve hastayı panikleten bir durum ortaya çıkar. Bu, gerekli donanımın olduğu en yakın sağlık merkezine acilen başvurmayı gerektiren bir durumdur.
Ya da ağır bir egzersiz, ağır bir yük kaldırma gibi bir faaliyet sonrasında ortaya çıkan ağrıda da, yine acilen hastaneye gitmek gerekebilir.
Ama yavaş olan, çok uzun zamandır küçük küçük olan ağrılar ya da bir kas ağrısı ayırt edilebildiği durumlarda, acil olarak hastaneye gitmek gerekmeyebilir.
İLGİLİ MAKALE
Göğüs ağrısının tedavisi
Prof. Dr. Teksen ÇAMLIBEL
göğsümde kaşıntı,kızarıklık,su gibi sarı bir akıntı var.bunun nedeni nedir?... devamı
Psikolojik Kökenli Göğüs Ağrıları
Göğüs Ağrınızın Nedeni Nedir?
Sessiz Gelen Göğüs Ağrısına Dikkat!
Fibromiyalji Sendromu Ve Belirtileri
Göğüs Ağrısına Neden Olan Kas Kemik Ağrıları