Yeni Zelanda'nın Hamilton kentindeki AgResearch araştırma kuruluşundan Stefan Wagner ve çalışma ekibi, alerjiye neden olan proteinin genetik kodlarını tanımladıktan sonra, BLG'nin hücre çekirdeğine enjekte edildiğinde üremesini engelleyen karışık bir genetik yapı geliştirdi.
Geliştirdikleri bu genetik yapıyı, başka bir ineğin döllenmiş ve aşılanmış yumurta hücresine naklettiklerini belirten Wagner, bu inekten hipoalerjenik süt üretebilecek dişi bir buzağı elde ettiklerini söyledi.
Wagner, dişi buzağının kuyruğunun olmadığını, sütünün içinde BLG olup olmadığını tespit etmek için hormon vererek ineğin sağım döneminin erken gelmesini sağladıklarını bildirdi.
Sütün diğer protein değerlerinin normalin üstünde olduğunu söyleyen Wagner, bu durumun peynir yapımında faydalı olabileceğini, yapılan düzenlemeler gereği sütün tadının henüz test edilmediğini belirtti.
Wagner, tıbbi amaçlarla kullanılabilmesi için sütün antikor ya da hormon seviyesi gibi özelliklerinin incelenmesini sağlayacak benzer deneylerin yapılabileceğine değindi.
İLGİLİ MAKALE
Göz Sulanması ve Glüten İntoleransı
Prof. Dr. Cengiz ÇELİKER
selamun aleykum 17 yasindayim fitness gidiyorum ve protein tozu almami oneriyorlar benden kucukleri bile protein tozunu kullaniyorlar bende alsam soru... devamı
Kabak Çekirdeği Hakkında Bilinmeyenler
Soya Alerjisi
Çocuklardaki Alerjik Hastalıkların 10 Sebebi
Kabuklu Deniz Ürünleri Alerjisi
Yumurta Alerjisi