Nedir
Bazen “P vitamini” diye adlandırılan biyoflavonoid, birçok doğal besinde bulunan süper antioksidanlardır. Bilim insanları biyoflavonoidlerin vücut sağlığını çeşitli şekillerde artırmaya yönelik özel kapasiteleri olduğunu buldular. Hücre oluşumlarını destekliyorlar ve bazı tıbbi merkezlere göre, anti-karsinojenij bir etki yaratmak için zayıf hücre oluşumunu bile bastırır. Biyoflavonoisler kalp sağlığının iyileşmesine katkıda bulunur ve aterosklerozun yanı sıra Alzheimer hastalığı gibi durumlarla da savaşır. Biyoflavonoidler, günlük beslenmenin temel bir besin maddesi olan C vitamini içeren besinlerin birçoğunda bulunur ve bu süper antioksidanlar C vitaminini takviye ederek vücuttaki etkisini güçlendirir.Biyoflavonoid Yönünden Zengin Besinler
Taze meyve ve sebzeler genelde, bir beslenmede bol bol biyoflavonoid almak için en üst seçeneklerdir. İşte bu yararlı besin maddelerinin çoğunu almak için en yaygın yöntemler:- Kırmızıbiber veya dolmalık biberler: Kırmızıbiberler, bazı tıbbi kaynaklara göre, portakal suyundan daha fazla C vitamini içerir. Bilim insanları, çiğ biberlerin sisteme biyoflavonoid almak için etkili bir yöntem olduğunda hemfikir.
- Çilek ve türevleri: O lezzetli çilekler büyük bir biyoflavonoid kaynağıdır. Diğer çilek çeşitleri de bu tür antioksidanlar yönünden benzer şekilde zengindir. Bu, çilek ve türevlerinden yapılmış şaraplar ve yan besinlerin sağlık yararlarına dair belli iddialara yol açar.
- Turunçgiller: Portakallar, önemli bir biyoflavonoid kaynağıdır. Limon ve yeşil limonların yanı sıra şeftali, nektar ve başka meyveler de C vitamini ve biyoflavonoid süper antioksidanlarını içerir.
- Brokoli: Bu yeşil sebzede bol bol C vitamininin yanı sıra sağlıklı bir beslenme için gereken bazı başka vitaminler de bulunur. Başka besinlerde olduğu gibi, en iyi sonuç için brokoliyi de çiğ tüketin.
- Brüksel lahanası: Sağlam bir öğün için, bu brüksellahanalarını dahil edin. Antioksidan yönünden zengin olan brüksellahanası, biyoflavonoid ve vitamin almak için kendine has bir lezzete de sahiptir.
- Tropik meyveler: Mango ve papaya gibi egzotik meyvelerde, kabuklarının altında saklı bol bol biyoflavonoid ve başka besin maddeleri bulunur. Bu meyveler süpermarketlerde daha ulaşılabilir hale geliyor. Size sunacaklarını kaçırmayın.
- Sarımsak: Birçok yönden sarımsak süper bir yiyecektir. Kültürümüz onun iltihap önleyici özelliklerinin uzun süredir farkındadır ama bilim insanları artık onu biyoflavonoid yönünden zengin besinler arasında sayıyor, dolayısıyla da “iyileştirici yiyecekler”le ilişkilendirdiğimiz antioksidan değerlerini atfedebiliyorlar.
- Ispanak: Temel Reis şaka yapmıyordu: Bu besin, antioksidan yönünden zengin bir yeşil sebzeyle ilişkilendirebileceğiniz bütün özelliklere sahiptir. Ispanak çok amaçlı bir besin maddesidir. Onu bir salatada marul yerine koymayı deneyin ki besin maddesi dolsun taşsın.
- Çaylar:Yeşil çay ve diğer çayların uzun ömür ve düzgün sağlığa katkıda bulunan birçok güçlü kimyasal elemente sahip olduğu biliniyor. Sağlığını düşünen birçok kafein içicisi, sabah içeceklerinde temel vitaminlerin etkilerini alabilmek için kahveden çaya geçiyorlar.
Çiğ mi İşlenmiş mi
Bunlar, masaya biyoflavonoid ve C vitamini sunan, en çok üretilen meyve ve sebzelerden bazıları. Vitamin zengini besinler çiğ olarak her zaman daha etkilidir, o yüzden satın alma ve taze kullanmayla bu besinleri konserveli yeme arasındaki farkı bilin. Genel olarak,sağlığınıza pek çok şekilde katkıda bulunan bir beslenmeden yararlanmak için renkli, taze sebze ve meyveler arayın.İştahınızı Kontrol Eden Yiyecekleri Biliyor musunuz?
Prof. Dr. Barbaros ILIKKAN
merhaba doktar bey bebeğim 5 aylık ek bir besin olarak hiç bir besin yemiyor ne yapmam gereklidir acaba.?... devamı
K Vitamini
B Vitamini Takviyeleri Felce Karşı Koruyabilir
D Vitamini Eksikliğinin Nedenleri
Mucize Ürünlere Kanmayın
Suyun Mucizeleri