ABD’nin New York kentinde bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yürütülen araştırmalarda, tokluk hissi veren “PYY” hormonunun ağız yoluyla kana karışabileceği bulundu.
Bundan yola çıkılarak üretilecek sakızın, iştahı dengelemede ve tokluk hissi vermede etkili olması bekleniyor. İki yıl içinde satışa çıkarılacak olan sakızın, tıpkı sigara isteğini azaltan nikotin sakızları gibi sürekli yemek yeme isteğini azaltması ve obezite gibi kilo sorunu yaşayanlara yardımcı olması amaçlanıyor.
Kimya uzmanları, daha önceki çalışmalarda aşırı kilolu insanların PYY değerlerinin düşük çıktığını ve bu yüzden kilo vermede zorlandıklarını ortaya koymuştu. Fakat PYY hormonu dışarıdan alındığında vücut hemen direnişe geçtiği ve sindiremediği için ancak insülin gibi ilaç formunda hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden, üniversitenin araştırmayı yürüten kimya bölümü uzmanları B12 vitaminine PYY hormonu ekleyerek vücudun kabul etmesini sağladı.
Çiğnedikçe Zayıflatıyor
PYY hormonunun vücuda verdiği sinyalle, en çok öğünler arası iştahın bastırılmasında etkili olduğu belirtiliyor. Vücuttaki PYY oranı, en çok lifli gıdalar ve proteinden zengin beslenme düzeniyle artıyor. İngiltere’deki College London Üniversitesi‘nde fareler üzerinde yapılan araştırmalarda da protein ağırlıklı beslenen farelerde PYY seviyesinin yükseldiği ve kalori yakımının arttığı görülmüştü.
Tokluk hissi veren yiyecekler nelerdir?
Uzm. Dr. Engin TÜRKMEN
hocam slm migdemde problem var maglesef surekli tokluk hissi ve agiz yolu ile gaz var siskinlik bagzen oluyor herzaman degil bazende sanki karnimin us... devamı
Kahvaltıyı Atlayanlar, Abur Cubura Karşı Koyamıyor
Bir Çalışma Gebe Kadınların Ve Fetüslerin 100Ünde Genetiği Değiştirilmiş Organizma Buldu
Pritikin Prensipleri
Oksijen Diyeti
Sevecen Diyet