Buna göre ayda 2 ila 4 kilo, acil durumlarda 6 kilo kadar bir kilo kaybı söz konusu olabilir. Ayda 6 kilodan fazla ağırlık kaybı vaatlerinin bilimselliğinden kuşku duymak gerekir. Çünkü kısa sürede fazla kilo vermek, uzun vadede faydadan çok zarar verebilir.
Yaşam şeklinizi değiştirin
VİDEO:SANEM APA:KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARIBu koşullarda mümkün olduğu kadar kalıcı olabilecek bir yaşam şeklini benimsemek gerekir. Yani kısa süre içinde kilo verdikten sonra diyete son vermek doğru olmaz. Önemli olan bunu yaşam şekli haline getirebilmektir.
Öte yandan, kitle iletişim araçlarında bir haftada 5 kilo ya da 2 haftada 8 kilo verdirmeyi iddia eden diyet örnekleri görülmektedir. Bu tür diyetler öncelikle vücuda sıvı kaybettirir, hemen ardından da kas kitlesinde kayıplar söz konusu olur. Oysa Dünya Sağlık Örgütü şişmanlığı, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi olarak tanımlar. Eğer kısa vadede sıvı ve kas kayıplarına neden olan diyetlerle çok hızlı sonuçlar alınacak olursa, yağ kitlesinde bir azalma olmadığı gibi, oransal olarak bir artış bile görülebilir. Bu da uzun vadede insanların sağlık risklerinin ortadan kalkmadığı anlamına gelir.
Hızlı Kilo Kaybının Yan Etkileri
Doç. Dr. Orhan ÇELEN
Mide katlama ameliyatı yapıyor musunuz? Ben 1.93 boyunda 124 kiloyum. Çevremde mide ameliyatı olan da başka yöntemlerle kilo veren bir çok tanıdığım v... devamı
Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapılmalı?
Hızlı Kilo Vermek Zararlı Mıdır?
İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır?
Hızlı Kilo Kaybı İçin Yenilmesi Gerekenler
Kilo Vermek İçin Nasıl Bir Yaşam Biçimi Benimsenmeli?