Yediğimiz gıdalar konusunda bilinçli olmak başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı direnç kazanmamıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre % 35 oranında etkili olduğu kabul edilen beslenme alışkanlıkları erken yaşta doğru besinlerden oluştuğu takdirde ilerleyen yaşlarda oluşabilecek rahatsızlıkları önlemek daha kolay olmaktadır. İşte mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken o besinler;

Greyfurt
İçeriğinde yüksek oranda C vitamini bulunduran greyfurt kanser hastalıklarının oluşmasını engelleyen besinlerin başında gelir. Greyfurt gibi C vitamini yönünden zengin limon, kivi, ananas, çilek, papaya ve yabanmersini de kanser hastalıklarını önleyen meyveler arasında yer alır.

Somon
Somon en faydalı balıklar arasında yer alır. İçeriğinde bulunan Omega-3 yağ asitleri, fosfor, potasyum, A, B 12 ve C vitamini sayesinde kanser türü hastalıkların oluşmasına engel olur. 

Brokoli
Turpgiller familyasından olan brokoli, karnabahar ve lahana gibi sebzeler A, B6, C, E ve K vitaminleri yönünden zengin oldukları kadar aynı zamanda potasyum, magnezyum, selenyum ve demir içerirler. Beslenme uzmanları tarafından belirlenen kanser hastalıklarına karşı savaşan besinler arasında başı çeken brokoliyi öğünlerinizde mutlaka tercih etmelisiniz.

Zerdeçal
Zerdeçala sarı rengini veren kürkimin maddesi kanser hastalıklarını önleyici özelliğe sahiptir. Yemeklerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz zerdeçal B6 ve C vitamini yönünden zengin olup yüksek oranda demir içerir.

Fıstık Ezmesi
E vitamini yönünden zengin olan kuruyemişler arasında fıstık, badem ve çiğdem olarak sıralanır. Fıstık veya fıstık ezmesini kahvaltılarınızda kullanarak kanser hastalıklarından korunabilirsiniz.

Bitki Çayları
Bitki çaylarının özünde birçok vitamin ve mineral bulunduğu için kanser hastalıklarına karşı koruyucu etkileri vardır. 

Nar
Narın içeriğinde A, B5, E ve K vitamini taşıyan önemli bir meyvedir. Nar kanser hastalıklarına karşı en etkili besinler arasında yer alır. Buna ek olarak kalp ve damar hastalıklarında da etkilidir.

Prof. Dr. Barbaros ILIKKAN

merhaba doktar bey bebeğim 5 aylık ek bir besin olarak hiç bir besin yemiyor ne yapmam gereklidir acaba.?... devamı