Yani örneğin sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında kişi ihtiyaç duymuyorsa, herhangi bir şey atıştırmaya gerek yoktur. Fakat öğlen yemeği ile akşam yemeği arasındaki süre oldukça uzundur. Bu araya mümkün olduğu kadar masum yiyeceklerle takviye yapmak gerekir. Bu küçük bir atıştırma şeklinde olmalıdır. Ekmek peynir, meyve, yoğurt, 50 gramı geçmeyecek şekilde fındık, ceviz, fıstık gibi yağlı tohumlar tüketilebilir.
Gece ikinci acıkma dönemi
Gece geç yatan kişilerde ikinci bir acıkma dönemi gelir. Bu açlığı gidermenin en ideal yolu, meyve yemektir. Yemekle meyve arasında en az 1,5-2 saat olmalıdır. Yemeğin sindirimi bittikten sonra meyve tüketilmelidir.Meyveler oldukça besleyici ve tercih edilmesi gereken gıdalardır. Ancak bunların içinde de şeker oranı yüksek olanlar vardır. Örneğin muz, bütün mevsimlerde bulunabilen, tüketimi kolay bir meyvedir ancak şeker içeriği biraz daha fazladır. Bu nedenle kısıtlı tüketilmesi gereken meyvelerdendir. Yaz meyvesinin en güzellerinden olan kavun ve karpuz da keza şeker içerikleri yüksek olduğu için kısıtlanmalıdır.
Ara öğünler, çalışma temposunun devamını sağlamak ve eksilen enerjiyi tamamlamak açısından oldukça önemlidirler.
Kilo vermek için ara öğünlerde neler tüketilmeli?
Dyt. Bahar DEMİRKIRAN
merhabalar 1,5 senelik bir sürede ideal kilomdan 5 kilo kadar sapmışım. kilo vermek istiyorum fakat zaten öğünlerde aşırı yemiyorum benim sorunum akşa... devamı
Erkekler Diyetin Yanında Hangi Egzersizleri Yapmalı?
Erkekler Kilo Vermek İçin Ara Öğünlerde Neler Yemeli?
Erkekler İş Yemeklerinde Kilo Almamak İçin Ne Yapmalıdır?
Erkekler Kilolarını Korumak İçin Neler Yapmalı?
Erkekler Kilo Vermek İçin Kahvaltıda Neler Yemeli?