Jet lag genellikle tedavi gerektirmez. Ancak eğer sık uçan ve sürekli jet lag yaşayan biriyseniz, doktorunuz ilaç ya da ışık terapisi önerebilir.
Işık tedavisi
Vücudunuzun biyolojik saati diğer faktörler arasında gün ışığından da etkilenir. Zaman dilimleri katedildiğinde, vücudunuz yeni bir zaman dilimine adapte olmalı ve uygun zamanda uyumanızı ve uyanmanızı sağlamalıdır.
Işık tedavisi bu geçişi kolaylaştırmaya yarayabilir. Bu tedavide, uyanık olmanız gereken saatlerde, belirli ve düzenli bir süre boyunca, gün ışığını taklit eden yapay parlak bir ışığa ya da lambaya bakarsınız. Eğer iş seyahatlerine çıkan biriyseniz ve sık sık içeride, doğal gün ışığından uzakta bulunuyorsanız yeni bir zaman dilimindeyken gün esnasında bu tedavi yararlı olabilir. Işık tedavisi farklı şekillerde olabilir. Örneğin, bir masanın üzerinde bulunan ışık kabini; ofis ortamı için daha uygun olabilecek bir masa lambası; kafanıza taktığınız bir ışık vizörü; güneşin doğuşunu taklit eden ve odayı yavaş yavaş aydınlatarak sabahleyin uyanmanıza yardımcı olabilecek bir simulatör.
Jet Lag bozukluğu nedir?
Op. Dr. Sinan GÖKER
Hacam merhaba benim gözlerinde uzağı görme bozukluğu war gözdeki sinir damarları çok zayifmis bana tedavisi yok dediler ne yapabilirim çok teşekkür ed... devamı
Uyurgezerliğin Fiziksel Nedenleri Nelerdir?
Çocuklarda Psikolojik Sorunlar Uyku Düzenini Bozar Mı?
Jet Lag Bozukluğuna Karşı Alınacak Önlemler Nelerdir?
Uyku Kaçıran Yiyecekler
Uyurgezerlik Tedavisi Nasıldır?