En temel besin maddesi olan ekmeğin, diyet sırasında dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Fakat beslenmeden tamamen çıkarılmamalıdır. Ekmeği keserek ve tamamen beslenmeden çıkararak yapılan bir beslenme doğru değildir. Ekmek tahıllar grubunun yani karbonhidrat grubunun önemli bir bileşenidir. Pilav, makarna, börek, çorba, patates, kestane, mısır gibi besinler aynı zamanda ekmek yerine geçen gıdalardır.
Ekmekler arasında ne fark vardır?
Beyaz ekmekle kepekli ekmek arasındaki farka gelince; bu ekmeklerin gramajlarının içerdiği kalori miktarları arasında çok büyük bir fark yoktur. Örneğin kepekli ekmeğin 25 gramı 68 kalori ise, beyaz ekmeğin 25 gramı 72 kalori civarındadır. Kişi eğer kepek ekmek yediği için tükettiği ekmeğin miktarını arttırırsa, kilosunda da artış olabilir.Yani bir ürünün kepekli olması, light olması ya da diyet olması, o ürünün sıfır kalori içerdiği anlamına gelmez. Mutlaka ağırlığına göre ve içerdiği karbonhidrat, protein, su, tuz oranına göre mutlaka bir enerji değeri vardır. Bu yüzden dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir.
Dyt. MELTEM ŞENİZ TOKSOY
İyi akşamlar ben süleyman 17 yaşındayım 83 kiloyum 1.76 boyum var beni rahatsız fazla kilo ideal kilo 70 veya 65 ben biraz bundan dışındayım zayıflama... devamı
Diyet Yapanların Tatlandırıcı Kullanması Doğru Mudur?
Gi Diyetinin Temel Farklılıkları Nelerdir?
Gi Diyeti Hangi Durumlarda Uygulanmalıdır?
Bel Çevresindeki Yağlanma Nasıl Eritilir?
Atkins Diyetinin Yapılmaması Gereken Durumlar Nelerdir?